Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Végh aj o odvete s Vémolom. Slovák má jedinú podmienku

Jedného čaká od pamätného "Zápasu storočia" onedlho už tretí súboj, druhý odvtedy nenastúpil. Zatiaľ čo český MMA bojovník Karlos Vémola sa 30. decembra predstaví na turnaji v Oktagone 20, jeho súper z 9. novembra minulého roka Slovák Attila Végh sa s návratom do klietky neponáhľa.

17.12.2020 08:14
Karlos Vémola, Attila Végh Foto:
Karlos Vémola (vľavo) a Attila Végh na vážení pred pamätným súbojom v novembri 2019.
debata

V pražskom dueli pred vyše rokom zdolal niekdajší šampión organizácie Bellator Végh v tom čase štyri roky nezdolaného Vémolu.

"Počas tvrdej prípravy na Karlosa som mal tehotnú manželku a veľa vecí mi ušlo. Dohodli sme sa, že jej to vynahradím a nebudem v roku 2020 zápasiť,” objasnil 35-ročný Végh v rozhovore pre Šport.sk.

Slovenská hviezda MMA Attila Végh Fotogaléria - 28 fotiek Všetky fotky
Attila Végh.

Prízvukuje, že ako bojovník nepovedal posledné slovo, no nebude zápasiť bez divákov:

„Nevidím v tom zmysel a ja si už nemám čo dokazovať. Mám 35 rokov a 44 zápasov. Bol som šampión Bellatoru, zdolal som silných súperov vo veľkých organizáciách. Ľudia si to často neuvedomujú, pretože mnohí ma spoznali až s blížiacim sa koncom kariéry, keď Oktagon vybudoval domácu scénu.“

Účasť divákov je nevyhnutným prvkom aj pri Véghovom avizovanom vstupe do boxerského ringu.

„Kvôli pretrvávajúcej pandémii sme zrušili februárový i aprílový termín. Aj tu platí, že na zápas nastúpim len s divákmi. Máme vybratého súpera so zaujímavým príbehom, no teraz neprezradím jeho meno,” pokračuje. Dopĺňa však, že po kariére v ringu netúži.

MMA však hrá napriek zápasovej pauze v živote otca malého Attilu dôležitú úlohu. Végh trénuje viacerých zápasníkov a organizuje turnaje.

Pri otázke o súperovi v klietke Végh vycítil blížiacu sa tému, ktorá zaujíma fanúšikov už vyše roka.

"Dám vám otázku ja: Je normálne sa mňa pýtať, či chcem odvetu s Karlosom? Pripísal som si jednoznačné víťazstvo, nebola to ani náhoda, ani tesný triumf na body. Samozrejme, že nechcem odvetu, jeho vlak už odišiel.

Keď som prehral s Virgilom Zwickerom, nežiadal som odvetu. Napriek tomu, že som lepší zápasník, uznal som, že mal svoj deň a zvíťazil zaslúžene.

Ľudia ma po prehre posielali predávať ponožky, že som už na zápasenie starý. No po víťazstve nad Karlosom sa nevedia nabažiť, chcú ma vidieť opäť v klietke."

Galavečer MMA Oktagon 15 - Végh vs. Vémola Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Attila Végh a Karlos Vémola pred zápasom.

Podotýka, že sa vráti, keď bude chcieť.

"Keď sa bavíme o Karlosovi, tak pod jedinou podmienkou – musí sa mi to oplatiť finančne. Zápasom s ním nemám okrem peňazí čo získať. Zdolám ho druhýkrát, ľudí to už zvlášť nevzruší. Náhodou prehrám, tak prvý zápas označia za náhodu.

Keď za mnou prídu promotéri Oktagonu a dohodneme sa na financiách, mám v sebe motiváciu, aby som na štyri mesiace odložil rodinu, mobil a pripravil sa. Nie som z Karlosa pos*atý, no len kvôli opasku, egu či potvrdeniu prvého víťazstva proti nemu nenastúpim,” vysvetlil Végh.

Vémolu čaká titulový zápas

Karlosa Vémolu čaká 30. decembra v Brne francúzsky bojovník Alex Lohoré v päťkolovom zápase o titul strednej váhy, oznámila tento týždeň organizácia Oktagon MMA.

Od uškrtenia Václava Mikuláška neubehli ani dva týždne a hneď sa začalo špekulovať o Vémolovom ďalšom súperovi. Keď to už vyzeralo tak, že ním bude Nemec Aziz Karaoglu, všetko je inak. Lohoré má za sebou víťazné duely v Bellatore či organizáii Cage Warriors.

debata chyba
Viac na túto tému: #Karlos Vémola #Attila Végh #Oktagon MMA