Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ostrý veterán, čelil i šampiónovi UFC. Vémola má ďalšieho súpera

Aj keď ešte informácia nie je potvrdená, najbližším súperom českého MMA bojovníka Karlosa Vémolu na turnaji Oktagon bude 30. decembra s veľkou pravdepodobnosťou nemecký zápasník Aziz Karaoglu.

10.12.2020 19:39
Karlos Vémola Foto:
Karlos Vémola zdoláva Václava Mikuláška.
debata

Indície naznačil na Instagrame:

„Len napoviem, že plno ľudí tvrdí, že porazil Chalidova, ale rozhodca to videl inak. Posúdenie konečného výsledku nechám na vás. Budem rád, keď mi veľký CHAMP znovu pomôže s prípravou, pretože súpera dobre pozná.“

Podľa tohto opisu ide o Karaoglua, čo potvrdili aj informácie českého denníka Sport.

Štyridsaťtriročný Karaglou sa stretol aj s aktuálnym držiteľom opaska poloťažkej váhy UFC Poliakom Janom Blachowiczom či Mamedom Chalidovom z organizácie KSW, u ktorého 35-ročný Vémola trénoval.

Karaoglu súťaží v spomínanej poľskej lige, prvý zápas v nej absolvoval už v máji 2008. Naposledy bojoval pred vyše rokom, keď vyhral na body nad Brazílčanom Rodrigom Carlosom. Tento duel sa však uskutočnil v litovskej organizácii KOK.

Ako zhrnul iSport.cz, pre niektorých fanúšikov bola táto voľba miernym sklamaním. Podľa promotéra organizácie Oktagon Ondřeja Novotného sa totiž mohol stretnúť okrem Nemca aj s Viktorom Peštom a Brazílčanom Leandrom Silvom.

„Pešta? Kategoricky nie. O tom sa nechcem vôbec baviť, ten človek ma nezaujíma. O tom som sa už viackrát zmienil,“ potvrdil Vémola nezáujem o súboj s krajanom.

Na ľaváka Silvu okrem iného ešte nenastal čas, na prípravu si takýto protivník vyžaduje viac ako tri týždne.

"A najviac mi prekáža, že keď ho zdolám, ľudia budú aj tak tvrdiť, že on je bojovník velterovej váhy. Karaoglu je legitímna osemdesiatštvorka (stredná váhová kategória). Bojovník, ktorý zápasil s tými najlepšími.

A naňho nemôže človek, ak nie je úplný debil, povedať vôbec nič," reagoval na niektoré hlasy po októbrovej výhre nad Thomasom Robertsenom.

debata chyba
Viac na túto tému: #Oktagon #Karlos Vémola #Aziz Karaoglu