Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chabibov nástupca prišiel o ďalšiu šancu. Stopol ho stafylokok

Roky trénuje a učí sa od najlepšieho. Cez víkend mal mať zápas, ktorý ho mal priblížiť k titulovej príležitosti. Všetko je však inak.

10.11.2020 18:00
debata
Tréningoví partneri i priatelia: Islam Machačev... Foto: instagram.com/islam_makhachev
Islam Chabib Tréningoví partneri i priatelia: Islam Machačev (vľavo) a Chabib Nurmagomedov

Islam Machačev, tréningový partner a priateľ Chabiba Nurmagomedova, na poslednú chvíľu zrušil účasť na blížiacom sa turnaji UFC Vegas 14.

V hlavnom zápase večera mal nastúpiť proti bývalému šampiónovi ľahkej váhy Rafaelovi dos Anjosovi. Dagestanský zápasník MMA však oznámil, že jeho tím napadla stafylokoková infekcia.

"Veľmi ma to mrzí. Do tohto súboja som investoval veľa času a energie. Mám skvelú formu, ale keď som začal zhadzovať, môj oslabený imunitný systém napadla infekcia. Postupne sa rozšírila aj medzi ďalších členov tímu.

Smolný rok pre mňa pokračuje, musel som zrušiť ďalší zápas. Ale sľubujem, že skôr či neskôr si po majstrovský opasok prídem," povedal Machačev pre ESPN.

Kamaráti z Machačkaly

Machačev bol doteraz v tieni svojho slávnejšieho kamaráta a kolegu, ale to by sa malo po oznámení Nurmagomedova o konci kariéry zmeniť.

V klietke doteraz nastúpil na 19 zápasov, prehral jediný. V UFC to má zatiaľ 7–1, čo mu stačí na desiate miesto v rebríčku ľahkej váhy. Útok na titul mu predikujú viacerí.

"Keď som sa rozprával s Chabibom na tému jeho nasledovníkov, mal pre mňa jediné meno. Rešpektujem všetkých bojovníkov v ľahkej váhe, ale Islam je najlepší, povedal mi.

Potom sa usmial a dodal, že to nehovorí len preto, že sú kamaráti z detstva," prezradila legenda MMA Chael Sonnen.

Dos Anjos o zápas napokon nepríde. UFC sa podarilo zohnať náhradu za Machačeva, je ním americký veterán Paul Felder.

debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #MMA #Chabib Nurmagomedov #Islam Machačev