Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Milosrdný Chabib. Súperovi nezlomil ruku, uspal ho

V MMA komunite doznievajú ohlasy na dominantný výkon Chabiba Nurmagomedova na víkendovom podujatí UFC 254.

28.10.2020 14:32
Chabib UFC Foto: ,
Silu škrtiacej techniky Chabiba Nurmagomedova vlani pocítil aj Dustin Poirier.
debata (2)

Dagestanský bojovník si suverénnym spôsobom poradil s Američanom Justinom Gaethjem a obhájil titul šampióna ľahkej váhy.

Zároveň si vylepšil bezchybnú bilanciu na 29–0 a následne oznámil koniec kariéry, keďže po smrti otca-trénera stratil motiváciu na ďalšie súboje.

Nurmagomedov patrí, resp. patril medzi najlepších zápasníkov na zemi. Ako bývalý svetový šampión v ruskom bojovom športe sambo ovláda množstvo chvatov, submisií i škrtiacich techník.

Pred zrakmi rodičov

Svoj repertoár predviedol aj proti Gaethjemu. Namiesto obľúbeného chvatu armbar ukončil súpera škrtiacou technikou triangle choke.

VIDEO: Nový rebríček UFC pound-for-pound

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

DOMINANT. @Khabib_Nurmagomedov moves to No. 1 on the Pound-For-Pound rankings

Príspevok, ktorý zdieľa ufc (@ufc),

Jeho počínanie malo nielen praktický, ale aj humánny dôvod, ktorý sa počas tvrdých duelov v klietke príliš často nevidí.

"Gaethje celý týždeň pred zápasom vyhlasoval, že ak sa Chabibovi podarí mu nasadiť armbar, tak sa v žiadnom prípade nevzdá. Vravel, že radšej si nechá zlomiť ruku.

Chabib sa skutočne k armbaru dostal, ale keďže Gaethje mal v publiku rodičov, nechcel súpera potupiť a ublížiť mu pred zrakom rodiny. Preto zmenil techniku na triangle choke a Američana na pár sekúnd poslal do bezvedomia," objasnila finiš Nurmagomedova legenda UFC Daniel Cormier.

Ak sa zápasník pri armbare nevzdá, skutočne mu hrozí fraktúra ruky. Po správne utiahnutom triange choke sú následky menej bolestivé.

Po tom, ako Nurmagomedov ukončil fenomenálnu kariéru, zostala ľahká váha UFC (do 70,3 kg) bez svojho kráľa. V najbližších mesiacoch sa o uvoľnený trón popasujú Gaethje, Dustin Poirier, Tony Ferguson, Conor McGregor či Dan Hooker.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #MMA #Chabib Nurmagomedov #Justin Gaethje