Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prvýkrát bez otca. Chabib obhajuje, zhrabne rekordný balík

Bol pre neho nielen hlavou rodiny, ale aj trénerom a mentorom.

22.10.2020 15:17
sterdovn Foto:
Chabib Nurmagomedov a Justin Gaethje počas staredownu pred turnajom UFC 254. V strede šéf UFC Dana White.
debata

Keď ho koronavírus tento rok obral o otca, Chabib Nurmagomedov zvažoval koniec kariéry. Stratil motiváciu, ktorú mu dodával jeho vzor.

Orol z Dagestanu, ako znie prezývka elitného bojovníka MMA, sa napokon rozhodol pokračovať. Aj pre to, aby splnil otcovo želanie – zaokrúhliť fenomenálnu bilanciu v klietke na 30 výhier – 0 prehier.

Chýbajú mu k nej dva triumfy. Ten prvý môže dosiahnuť tento víkend, keď na turnaji UFC 254 nastúpi v dlho očakávanom zápase proti Američanovi Justinovi Gaethjemu.

VIDEO: Najlepšie Chabibove ukončenia

Súboj odlišných štýlov

Nurmagomedov sa vracia do oktagonu rok po dominantnej výhre nad Dustinom Poirierom, ktorého uškrtil svojou obľúbenou technikou read naked choke.

Pandémia na jar prekazila jeho duel proti Tonymu Fergusonovi, ktorý neskôr podľahol Gaethjemu a stratil šancu vyzvať nezdolaného kráľa ľahkej váhy.

„Je mi jedno, kto bude môj súper. Vždy to tak bolo. Som stopercentne pripravený obhájiť majstrovský opasok,“ hlása Dagestanec.

Bitka s Gaethjem bude súbojom dvoch odlišných štýlov. Nurmagomedov kraľuje na zemi, od príchodu do UFC zaznamenal 57 strhov na zem (druhé miesto v historických tabuľkách).

Gaethje je zase silný v postoji. V UFC má za sebou sedem duelov (celková MMA bilancia 22–2), celkovo v nich strávil na zemi pod tlakom súpera len 17 sekúnd!

„Samozrejme, poznám súperov štýl. Nenechám sa strhnúť na zem, mám pripravený knokaut v postoji,“ burcuje Američan.

Najlepšie zarábajúce hviezdy UFC Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Daniel Cormier (USA/41 rokov/MMA bilancia:...

Obrovský záujem

Pre organizáciu UFC pôjde o jeden zo zápasov roka. Jej šéf Dana White si mädlí ruky, pretože záujem fanúšikov o platený webový prenos (PPV) z turnaja láme štatistiky.

Doterajší rekord 2,5 milióna PPV drží duel Nurmagomedova s Conorom McGregorom z októbra 2018. White tvrdí, že toto číslo bude prekonané.

„Vyzerá to tak, že to bude najväčší zápas, aký sme tu kedy mali. Záujem fanúšikov rastie zo dňa na deň,“ teší sa White.

Nurmagomedov za zápas zinkasuje základný plat 10 miliónov dolárov, Gaethje dostane pätinu. Obaja navyše obdržia aj podiel zo sumy za predaj PPV.

Turnaj UFC 254 sa uskutoční v noci na nedeľu, dejiskom je ostrov Yas v Abú Zabí. Vzhľadom na priaznivý vysielací čas si ho môžu užiť aj slovenskí fanúšikovia na stanici Nova Sport.

debata chyba
Viac na túto tému: #Chabib Nurmagomedov