Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Šampión UFC sa obul do Kleina: Je to podvodník!

Rýchlejší ako vlastný tieň. Takýmito slovami opísala debut Ľudovíta Kleina v UFC jedna z hviezd najlepšej ligy bojových športov Jairzinho Rozenstruik.

27.09.2020 12:36
Klein MMA Foto:
Slovenský bojovník MMA Ľudovít Klein.
debata (1)

Obor zo Surinamu nebol jediný, koho uchvátil výkon slovenského bojovníka MMA.

Klein pri svojej premiére v elitnej UFC zvalcoval Shana Younga z Nového Zélandu, keď súboj ukončil už po 76 sekundách!

Veľká škoda, že zverenec Attilu Végha deň pred zápasom nesplnil povolený hmotnostný limit.

Tretinu z honoráru musel odovzdať súperovi a navyše sa nemohol uchádzať o bonus 50 000 dolárov, ktorý dostávajú zápasníci s najlepším výkonom. Kleinov precízny finiš po kombinácii headkick – direkt by si extra odmenu isto zaslúžil.

Pre dva kilogramy navyše sa do Slováka obula najväčšia hviezda podujatia. Israel Adesanya, ktorý v hlavnom zápase večera zdolal Paula Costu, obhájil majstrovský opasok a v kariére je naďalej stopercentný (20–0), nazval Kleina podvodníkom.

"UFC by mala zmeniť podmienky pre tých, ktorí prekročia váhu. Tridsať percent z platu nie je dosť. Koľko by to malo byť?

Nech im strhnú 90 percent a potom by ste videli, že na turnaj nepríde ani jeden s kilami navyše," vravel Adesanya na tlačovke a pokračoval:

„Nikto by neabsolvoval celú tortúru za také peniaze. Súčasný systém vôbec nefunguje, niektorí si z toho robia srandu.“

Adesanya je krajanom Younga i tréningovým partnerom. Obaja spoločne zaberajú v City Kickboxing Gyme v Aucklande. Keď sa šampióna pýtali, ako hodnotí zápas kolegu, stroho odpovedal:

„Shanov zápas ma nezaujíma. Jeho súper nespravil váhu, podvádzal.“

S Adesanyom treba súhlasiť, že pravidlá majú platiť pre každého. Na druhej strane, Klein zobral zápas desať dní pred turnajom a na dokonalé zhadzovanie mal len veľmi málo času.

Hoci ho extra kilogramy počas víkendu stáli nemalé peniaze, nemusí smútiť. Po úspešnom debute má miesto medzi elitou isté a ak bude pokračovať vo víťaznej sérii, ktorú natiahol už na osem zápasov, na bankový účet mu pribudnú nekrátené finančné odmeny.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #MMA #Ľudovít Klein #Israel Adesanya