Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Na ľavej strane bola tma. Cormier ukončil kariéru ako jednooký

Americký bojovník miešaných bojových umení (MMA) Stipe Miocic obhájil titul organizácie UFC v superťažkej váhe.

16.08.2020 08:21
Stipe Miocic, Daniel Cormier Foto: ,
Stipe Miocic (vpravo) a Daniel Cormier na archívnej snímke.
debata

V sobotnom zápase na galavečere UFC 252 v Las Vegas zdolal krajana Daniela Cormiera jednomyseľným rozhodnutím rozhodcov. Tridsaťsedemročný Miocic nastúpil proti o štyri roky staršiemu súperovi už po tretí raz a dosiahol druhý triumf za sebou.

Svojmu súperovi v treťom z piatich vypísaných kôl zasiahol ľavé oko. „Vôbec nič som nevidel. Ľavá strana bola úplne tmavá,“ uviedol Cormier, ktorý po zápase zamieril do nemocnice.

Zároveň to bol pre neho posledný duel v kariére: „Už ma to viac nezaujíma. Bavilo ma bojovať o tituly, ale v tejto chvíli si už neviem predstaviť, že by sa mi podarilo nejaký vybojovať. Toto bol môj posledný zápas, a stál za to.“ Kariéru uzavrel s bilanciou 26 zápasov a 22 víťazstiev.

Pre Miocica to bol 23. súboj v kariére a 20. víťazstvo. Prvýkrát sa stretol s Cormierom v roku 2018 na podujatí UFC 226, keď dostal KO v prvom kole. O rok neskôr mu prehru oplatil a vo štvrtom kole uspel technickým KO.

Najlepšie zarábajúce hviezdy UFC Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Daniel Cormier (USA/41 rokov/MMA bilancia:...

Trilógiu uzavrel v sobotu obhajobou titulu. Jeho ďalším súperom by mal byť Francis Ngannou. „Skvelý výkon od oboch aktérov. Gratulujem Stipe a čoskoro sa opäť vidíme,“ citovala agentúra AP prezidenta UFC Danu Whita.

debata chyba
Viac na túto tému: #Stipe Miocic #Daniel Cormier