Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na ľavej strane bola tma. Cormier ukončil kariéru ako jednooký

Americký bojovník miešaných bojových umení (MMA) Stipe Miocic obhájil titul organizácie UFC v superťažkej váhe.

16.08.2020 08:21
Stipe Miocic, Daniel Cormier Foto: ,
Stipe Miocic (vpravo) a Daniel Cormier na archívnej snímke.
debata

V sobotnom zápase na galavečere UFC 252 v Las Vegas zdolal krajana Daniela Cormiera jednomyseľným rozhodnutím rozhodcov. Tridsaťsedemročný Miocic nastúpil proti o štyri roky staršiemu súperovi už po tretí raz a dosiahol druhý triumf za sebou.

Svojmu súperovi v treťom z piatich vypísaných kôl zasiahol ľavé oko. „Vôbec nič som nevidel. Ľavá strana bola úplne tmavá,“ uviedol Cormier, ktorý po zápase zamieril do nemocnice.

Zároveň to bol pre neho posledný duel v kariére: „Už ma to viac nezaujíma. Bavilo ma bojovať o tituly, ale v tejto chvíli si už neviem predstaviť, že by sa mi podarilo nejaký vybojovať. Toto bol môj posledný zápas, a stál za to.“ Kariéru uzavrel s bilanciou 26 zápasov a 22 víťazstiev.

Pre Miocica to bol 23. súboj v kariére a 20. víťazstvo. Prvýkrát sa stretol s Cormierom v roku 2018 na podujatí UFC 226, keď dostal KO v prvom kole. O rok neskôr mu prehru oplatil a vo štvrtom kole uspel technickým KO.

Najlepšie zarábajúce hviezdy UFC Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Daniel Cormier (USA/41 rokov/MMA bilancia:...

Trilógiu uzavrel v sobotu obhajobou titulu. Jeho ďalším súperom by mal byť Francis Ngannou. „Skvelý výkon od oboch aktérov. Gratulujem Stipe a čoskoro sa opäť vidíme,“ citovala agentúra AP prezidenta UFC Danu Whita.

debata chyba
Viac na túto tému: #Stipe Miocic #Daniel Cormier