Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chabib myslí na rozlúčku. O nesmrteľnosť zabojuje proti legende

Smrť otca obrátila jeho život naruby. S jeho odchodom stratil nielen blízku osobu a trénera, ktorý ho viedol od detských čias, ale aj hlavného motivátora.

14.08.2020 17:22
debata
Chabib Nurmagomedov. Foto: SITA/AP, Jon Gambrell
Chabib Nurmagomedov Chabib Nurmagomedov.

Aj preto v MMA komunite rezonujú správy, že Chabib Nurmagomedov rozmýšľa nad ukončením kariéry.

Rodák z Dagestanu by rád odišiel do dôchodku mimo klietky s perfektnou bilanciou, ktorú chce predĺžiť na tridsať triumfov bez prehry.

Doteraz to má 28–0 a pred sebou jesenný titulový zápas proti Justinovi Gaethjemu, v ktorom bude obhajovať opasok šampióna ľahkej váhy UFC.

Väčšiu pozornosť už teraz púta duel, ktorý má byť pre Nurmagomedova rozlúčkou s oktagonom. Jeho súperom nemá byť nikto iný, ako žijúca zmiešaných bojových umení Georges St-Pierre.

Najlepšie zarábajúce hviezdy UFC Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Daniel Cormier (USA/41 rokov/MMA bilancia:...

St-Pierre by rád tretí opasok

Kanadský rodák patrí medzi pionierov moderného MMA. Hrdí sa bilanciou 26–2, kariéru ukončil v roku 2017 po sérii trinástich výhier za sebou.

Je jedným z mála bojovníkov, ktorí získali majstrovské opasky v dvoch rozličných váhach. St-Pierre je bývalým šampiónom velterovej i strednej hmotnostnej kategórie a veľmi túži aj po opasku 31-ročného Rusa.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Toujours content de voir Youppi!! At the Bell Center for tonight's Canadiens game!

Príspevok, ktorý zdieľa Georges St-Pierre (@georgesstpierre),

„Viem si ten súboj predstaviť. Ak sa vrátim, tak len proti najlepšiemu, ktorý je k dispozícii. A tým je Chabib,“ vraví St-Pierre.

Nurmagomedov sa za posledné roky vypracoval na jednu z top hviezd UFC. Vďaka fanúšikom najmä z Ázie a Ruska má obrovskú popularitu.

Tým pádom stúpa aj jeho hodnota čo sa týka platených webových prenosov (pay-per-view/PPV). Sám si ju veľmi dobre uvedomuje.

„Zaujímavý zápas proti legende. Dobrá sledovanosť, dobré PPV. My sme za,“ sprostredkoval Nurmagomedov stanovisko svojho tímu.

Zápas, ktorý by si isto pozrela majorita fanúšikov MMA, samozrejme nie je istý. Zatiaľ je všetko v rovinách dohád a špekulácií. Ak sa vám predstava duelu Nurmagomedov vs. St-Pierre páči, pozrite si vydarený trailer:

debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #MMA #Chabib Nurmagomedov #Georges St-Pierre