Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Lewis skolil ruského medveďa a je knokautovým kráľom

Hlavný zápas turnaja UFC Fight Night v Las Vegas priniesol súboj dvoch odlišných štýlov. Na jednej strane stál výborný postojár Derrick Lewis, v opačnom rohu na neho číhala ruská zápasnícka legenda Aleksej Olejnik.

09.08.2020 14:01
Lewis UFC Foto:
Derrick Lewis v súboji proti Aleksejovi Olejnikovi.
debata (1)

Vyrovnané bolo iba prvé kolo.

Lewis dominoval v presnosti úderov, ale mal aj šťastie, keď Olejnik ho dostal na zem a takmer mu nasadil jednu zo svojich povestných škrtiacich techník.

Američan sa však dostal zo zovretia a druhé kolo odpálil vo veľkom štýle. Najskôr zasiahol súpera naskočeným kolenom a potom presnou pravačkou, ktorá dopadla na Rusovu bradu.

Otrasený Olejnik sa porúčal k zemi, kde ho Lewis ukončil spŕškou úderov a rozhodca Herb Dean nemal inú možnosť, ako duel predčasne ukončiť.

Najlepšie zarábajúce hviezdy UFC Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Daniel Cormier (USA/41 rokov/MMA bilancia:...

Rekordér opäť pobavil

Pre Lewisa to bolo už jedenásty raz, čo vyhral zápas knokautom či technickým knokautom. V ťažkej hmotnostnej kategórii sa stal v tejto štatistike novým rekordérom.

„Wow, je to skvelý pocit. Prekonal som legendy, ktoré som ako mladík sledoval v televízii. Verím, že sa im ešte nejaký knokaut podarí,“ vyznal sa Lewis, ktorý si vylepšil bilanciu na 24 výhier, 7 prehier.

Olejnik padol po minisérii dvoch výhier. Je jedným z najdlhšie pôsobiacich bojovníkov v oktagone, MMA sa venuje už 24 rokov. Vyhlásený expert na submisie má po sobote bilanciu 59–14.

Lewis zaujal nielen výkonom, ale aj pozápasovým rozhovorom.

Keď sa ho moderátor pýtal, ako hodnotí svoj výkon, Američan netušil, že ide „naostro“ v živom prenose a do mikrofónu zahlásil potrebu ísť na toaletu.

Pozrite si video, ktoré pobavilo MMA komunitu:

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Las Vegas #UFC #MMA