Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Végh radí zverencovi: Stačí jedna rana a je po Vémolovi

Bude to zápas, na ktorý sa tešia všetci fanúšikovia MMA. Pre jedného povinná jazda, ktorú musí vyhrať. Pre druhého šanca zaskočiť favorita a vrátiť sa medzi elitu strednej váhy.

05.08.2020 13:00
debata (2)
Attila Végh a Václav "Baba... Foto: instagram.com/veghattila
végh mma baba jaha Attila Végh a Václav "Baba Jaga" Mikulášek.

Reč je o súboji Karlos Vémola vs. Václav Mikulášek. Duel českých rivalov bude ozdobou septembrového turnaja Oktagon 17 v Prahe.

Vémola sa vráti do klietky prvýkrát od lanskej prehry s Attilom Véghom v zápase storočia. Očakáva sa od neho jasná výhra, sám fanúšikom sľúbil, že súpera ukončí už v 1. kole.

Mikulášek, ktorý sa hrdí prezývkou Baba Jaga, chce využiť to, že v zápase nemá čo stratiť. Šesť týždňov pred turnajom vytasil tajnú zbraň – spojil sily práve s Véghom.

Bývalý šampión americkej organizácie Bellator pozval českého kolegu na prípravný kemp, ktorého dejiskom je Véghovo domáce prostredie – trnavský Spartakus Fight Gym.

„Dohodli sme sa, že príde na týždenný kemp. Povedal som mu, že ak chce, tak mu pomôžem s prípravou na zápas proti Karlosovi. Vašek prišiel v pondelok a bude tu do piatka. Trénuje u nás dvojfázovo a tvrdo maká,“ povedal Végh pre Nova Sport TV .

Galavečer MMA Oktagon 15 - Végh vs. Vémola Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Attila Végh a Karlos Vémola pred zápasom.

Végh: Šance sú vyrovnané

Slovenská hviezda a Baba Jaga majú niečo spoločné. Aj Végh bol pred vlanajším súbojom s Vémolom outsiderom. Stačila však jedna presná rana a duel sa po dvoch minútach skončil.

„Baba Jaga je silný chlap a vidím, že na sebe maká. Má v hlave cieľ, že chce ten zápas vyhrať. Je rovnaký outsider ako som bol ja vlani. Ale toto je MMA – stačí jeden úder a je po favoritovi. Takže za mňa sú šance 50 na 50,“ tvrdí Végh.

Mikulášek vie, že jeho šanca ako pre bývalého boxera je v boji v postoji. Na zemi totiž dominuje Vémola, ktorý väčšinu súperov zdoláva práve technikou ground'n'pound.

"Mám zbraň, ktorá môže Karlosa ohroziť. Je to kombinácia predná-zadná rovno na bradu. To Vémola nezvláda.

Samozrejme, preferujem prestrelku v postoji. Budem meniť taktiku, ale nechcem ju prezradiť. Nech sú fanúšikovia i súper prekvapení," tvrdí Mikulášek.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #MMA #Karlos Vémola #Attila Végh #Václav Mikulášek #Oktagon 17