Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vémola vycúval z duelu v ringu. Po prehre s Véghom sa bojí ďalšej, reaguje súper

Attila Végh koncom mája oznámil, že v najbližšom súboji vymení klietku za boxerský ring. O čisto pästiarskom zápase sa hovorilo aj v prípade jeho rivala Karlosa Vémolu.

22.07.2020 06:42
Karlos Vémola Foto:
Karlos Vémola.
debata

Súperom hviezdneho českého MMA zápasníka mal byť krajan Václav Pejsar. Ten sa však minulý týždeň dozvedel, že z avizovaného súboja nič nebude.

Portál iDnes.cz tvrdí, že Vémola mal o duel v Plzni záujem. V pláne bol päť týždňov po pražskom galavečere Oktagon 17 (26. septembra), kde sa stretne s Václavom Mikuláškom.

Vémola sa v ňom vráti do klietky prvýkrát od minuloročnej pamätnej prehry s Véghom.

Galavečer MMA Oktagon 15 - Végh vs. Vémola Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Attila Végh a Karlos Vémola pred zápasom.

Pejsarova manažérka mala zarezervovať aj termín v hale a dohodnúť s Vémolom finančnú otázku. Malo ísť o niekoľko sto tisíc korún, z ktorých by Vémola dostal tretinu ako zálohu, zvyšok do týždňa po dueli s Mikuláškom, ak by predložil lekárske potvrdenie o schopnosti znovu zápasiť.

Česko-slovenskej organizácii Oktagon, v ktorom má Vémola zmluvu, sa však vraj takýto nápad nepozdával. Napokon prišlo k ústnej dohode boxerského duelu Pejsara s Vasilom Ducárom.

V júnovom rozhovore pre spomínaný zdroj Vémola povedal: „Chcel by som odkázať, že môj box nie je taký zlý. Oktagon by ma nechal boxovať, pretože necháva aj Attilu Végha. Bola by to výzva.“

Pejsar bol v rozhovore úprimný a poskytol svoj pohľad na záležitosť.

"Boli sme dohodnutí, (Vémola) mal u seba hotovú zmluvu, akurát ju chcel prebrať so svojím manažérom a právnikom. Mal tam od nás financie, ktoré mu už nikdy nikto nezaplatí, čo sa týka boxu.

Nepôjde do toho. Prehral s Véghom a musí z toho vycúvať kvôli obavám, že by mal ďalšiu prehru. Povedal, že do konca roka musí odboxovať minimálne štyri zápasy a niektoré musí vyhrať. Keď to povie na plnú hubu, tak bude boxovať so súpermi, pri ktorých má najmenšie riziko prehry," tvrdí Pejsar.

Doplnil, že už boli takmer dohodnutí pred dvoma rokmi, keď bol Vémola ešte v organizácii XFN.

Najlepšie zarábajúce hviezdy UFC Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Daniel Cormier (USA/41 rokov/MMA bilancia:...

„Nechceli ho pustiť z podobného dôvodu. Bol viazaný zmluvou. Zišlo z toho, ale teraz to už bolo viac-menej pred podpisom. A nakoniec nič. Hlavu si tým nelámem, musím sa sústrediť na vlastnú boxerskú kariéru. Zápas s Karlosom mi boxersky nič nedá,“ dodal Pejsar.

„Bolo by to sledované, to vieme všetci a tiež by išlo o skvelú reklamu, ale inak by mi to nič neprinieslo. Keby som boxoval s Vémolom, nastupoval by som ako debutant do prvého zápasu. A aj keď ho porazím, tak keď sa pozrie promotér zo zahraničia a zistí, že som zdolal nejakého Vémolu, ktorý ma prvý zápas, tak preňho nebudem zaujímavý,“ pokračoval.

Špekuluje sa však, že ďalším možným termínom na duel Vémola – Pejsar je marec budúceho roka.

debata chyba
Viac na túto tému: #Karlos Vémola #Attila Végh #Václav Pejsar