Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V UFC môže opäť zažiariť Čech. Ukáže sa na turnaji s Chabibom?

MMA bojovník Jiří Procházka sa minulý víkend prezentoval víťazným debutom v UFC. V najprestížnejšej organizácii by sa mohol čoskoro predstaviť ďalší český zástupca.

17.07.2020 13:41
David Dvořák. Foto:
David Dvořák.
debata

David Dvořák si naposledy v marci stihol odkrútiť duel pred koronakrízou v Brazílii. Domáceho Bruna Silvu zdolal v troch kolách na body. Vďaka tomu sa stal prvým zápasníkom spoza rieky Morava s víťazným debutom v UFC.

Ďalším súperom rodáka z Hradca Králové by mal byť na septembrovom galavečere UFC 253 Jordan Espinosa. Američan má v organizácii bilanciu 2–2, je päťnásobným šampiónom vo wrestlingu.

Informáciu priniesol portál Nova Sport, ktorý sa odvoláva na Twitter experta MMA Marcela Dorffa.

Najlepšie zarábajúce hviezdy UFC Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Daniel Cormier (USA/41 rokov/MMA bilancia:...

„Ten s predstihom informoval aj o Dvořákovom vstupe do UFC a vyzerá to tak, že sa nemýli ani tentokrát,“ píše česká stránka. Aj samotný bojovník avizoval pravdepodobný ďalší duel v septembri, túto informáciu však zatiaľ nepotvrdil.

Spomínaný galavečer má špecifickú príchuť. Mal by sa na ňom uskutočniť ostrosledovaný duel medzi nezdolaným ruským šampiónom ľahkej váhy Chabibom Nurmagomedovom a držiteľom dočasného titulu Justinom Gaethjem.

Šéf UFC Dana White potvrdil, že atraktívny zápas je v pláne aj po tragickom úmrtí Chabibovho otca a trénera Abdulmanapa.

Smútiaci hviezdny bojovník už vyše dvoch týždňov na sociálnych sieťach mlčí.

"Momentálne ho neotravujem, nechávam ho smútiť a robiť to, čo musí. Skontaktoval som sa s ním v deň úmrtia jeho otca a odvtedy som o ňom nepočul.

Nemyslím si, že by sme septembrový zápas zrušili, akurát čakám na to, kedy sa mi Chabib ozve," povedal White médiám na Ostrove bojovníkov v Abú Zabí.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jiří Procházka #UFC 253