Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Chabibov nástupca? Rus Yan dobil legendu. Usman stopol Masvidala

Rusko má nového šampióna UFC. Stal sa ním Petr Yan, ktorý zdolal v súboji o voľný titul v bantamovej váhe (do 61,2 kg) legendárneho Josého Alda. Yan uspel v rámci akcie UFC 251 v Abú Zabí nad Brazílčanom v 5. kole technickým KO.

12.07.2020 07:59 , aktualizované: 10:09
debata
Petr Yan na archívnej snímke. Foto: SITA/AP, Kamil Krzaczynski
Petr Yan Petr Yan na archívnej snímke.

Krvavú bitku ukončil rozhodca a zachránil tak 33-ročného Alda, ktorý dlho vládol perovej váhe (jeho kraľovanie ukončil Conor McGregor), od ďalších úderov.

Arbiter čelí kritike zo strany viacerých fanúšikov za to, že boj nezastavil skôr.

Dvadsaťsedemročný Yan sa stal druhým ruským bojovníkom v histórii, ktorý získal titul v UFC po Chabibovi Nurmagomedovovi. Do organizácie prišiel v roku 2018 a vyhral všetkých sedem duelov.

V bantamovej kategórii ide o najdlhšiu víťaznú sériu v histórii UFC.

V ďalšom titulovom zápase uspel Austrálčan Alexander Volkanovski, ktorý zdolal výrokom rozhodcov Američana Maxa Hollowaya a obhájil opasok v perovej váhe.

Rozhodcovia sa priklonili na stranu Volkanovského v pomere 48:47, 48:47 a 47:48, no podľa viacerých reakcií na sociálnych sieťach bol lepší Holloway a nechýbajú obvinenia z krádeže titulu.

Vo welterovej váhe si udržal titul Kamaru Usman, ktorý si na body poradil s americkým vyzývateľom Jorgem Masvidalom. Usman obhájil opasok druhýkrát a pripísal si šestnásty triumf v UFC za sebou.

Debut v UFC má za sebou český bojovník Jiří Procházka. V zápase poloťažkej váhy zdolal Švajčiara Volkana Oezdemira v druhom kole.

Dvadsaťsedemročný Procházka poslal súpera do bezvedomia v úvode druhého z troch vypísaných kôl, keď ho trafil presne do brady.

debata chyba
Viac na túto tému: #UFC 251 #Petr Yan #José Aldo