Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jeden sa bil v Bratislave, druhý mal vyzvať Borárosa. Rozšíria UFC neonacisti?

Miešané bojové umenia boli spočiatku zakázané vo väčšine štátov USA a nemohli byť ani vysielané v televízii. Šéfovia však postupne upravili pravidlá, rozbehli úspešnú marketingovú kampaň a z odsudzovaného športu sa stal úspešný produkt.

10.07.2020 10:36
UFC, ilustračná Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Z UFC sa stala najslávnejšia organizácia sveta. Združuje to najlepšie, čo tento šport ponúka, jej zápasníci sa však postarali o viacero škandálov.

Vyzerá to tak, že sa črtá ďalší. Poškodia imidž topligy noví členovia z Nemecka?

„UFC v uplynulom týždni podpísala dvoch bojovníkov spojených so sieťou neonacistov,“ upozornil na Twitteri nemecký novinár a spisovateľ Robert Claus, jeho slová priniesol aj iSport.cz.

Ich mená sú Timo Feucht a Niklas Stolze. Ako upozorňuje spomínaná stránka, dvojica sa predstavila aj na turnajoch najprestížnejšej česko-slovenskej organizácie Oktagon 14 v Bratislave (Feucht) a Oktagon 7 v Prahe (Stolze).

VIDEO: Duel Tima Feuchta na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu

Druhý menovaný mal byť súperom jedného z najpopulárnejších slovenských bojovníkov Gábora Borárosa.

Claus sa extrémistom venoval v knihe Hooligans: Svet medzi futbalom, násilím a politikou. Feucht a Stolze sú podľa neho spojení so sieťou neonacistov na čele s Benjaminom Brinsom a jeho Imperium Fight Teamom v Lipsku.

Stolze v ňom často trénoval. „Politicky o ňom nie je veľa známe, postoj IFT je však jasný. Podporujú volebné kampane strany AfD a spájajú ich s niekoľkými prípadmi krajne pravicového násilia,“ odhaľuje Claus.

Čo sa týka Feuchta, v minulosti pôsobil v ultrapravicovom chuligánskom tíme VfB Lipsko. Bol pri násilnom vyčíňaní v štvrti Connewitz v roku 2016.

Podľa Clausa spája nováčikov v UFC 30-ročný Benjamin Brinsa – šéf Imperium Fight Teamu a bojovník s prezývkou Hooligan.

"Neonacista Brinsa je kľúčovou postavou v tejto extrémistickej sieti. Je to muž s kontaktmi na motorkársky gang Hell's Angels.

Na začiatku minulého desaťročia ho považovali za veľký talent nemeckého MMA, jeho zmluvu s UFC však zrušili pre jeho ultrapravicové postoje," pokračuje Claus.

Najlepšie zarábajúce hviezdy UFC Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Daniel Cormier (USA/41 rokov/MMA bilancia:...

Ten sa tiež pýta, ako bude organizácia reagovať tentokrát: „Stále má šancu zladiť svoj šport so spoločenskými hodnotami a nenechať zápasiť bojovníkov z pravicových a krajne pravicových skupín.“

debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #Timo Feucht #Niklas Stolze