Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Poškodili ju arbitri? Slovenský talent to po prehre s Češkou športovo odmietol

Češka Tereza Bledá sa stala víťazkou kategórie žien do 60 kg v rámci projektu miešaných bojových umení Oktagon Underground.

05.07.2020 08:58 , aktualizované: 09:04
Szabová MMA Foto:
Lucia Szabová (v čiernom) počas turnaja Oktagon Výzva.
debata (1)

V hlavnom zápase sobotňajšieho „super-finálového“ galavečera v Brne zdolala Slovenku Luciu Szabovú na body (30:29, 28:29, 29:28).

Tento verdikt vyvolal vlnu nespokojnosti. Bledá sa totiž v zápase pokúšala o takedowny, ale veľmi sa jej nedarilo. Szabová ich dokázala eliminovať, bola aktívnejšia v postoji a v závere mala viac síl.

Najlepšia slovenská bojovníčka MMA Lucia Szabová Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Lucia Szabová.

Slovenskí aj českí fanúšikovia sa však zhodujú, že rozhodcovia Szabovú poškodili. Dvadsaťdvaročná Slovenka to však odmietla.

„Myslím si, že výsledok je spravodlivý, nie som z rozhodcov sklamaná. Veľa ľudí mi hneď písalo, že ma okradli, ale ja si to nemyslím. Gratulujem súperke,“ cituje Szabovú MF Dnes.

Bledá sa počas celého duelu pokúšala o takedowny (chytenie súperky za jednu či obe nohy a následné trhnutie – pozn. red.), tie jej ale príliš nevychádzali.

Naopak, Szabová dominovala v postoji, pôsobila aktívnejším dojmom a najmä v závere mala viac síl. Preto jej prehra rozladila českých i slovenských priaznivcov MMA.

Medzi mužmi do 70 kg si Tadeáš Růžička poradil s Marcom Novákom knokautom, v kategórii do 80 kg Matouš Kohout zdolal Ronalda Paradeisera na body a vo váhe do 100 kg Daniel Škvor zvíťazil nad Ivanom Bartekom spôsobom TKO.

Oktagon Underground – Super-Finále:
ženy
do 60 kg: Lucia Szabová – Tereza Bledá /Bledá na body/
muži
do 70 kg: Tadeáš Růžička – Marco Novák /Růžička KO/
do 80 kg: Ronald Paradeiser – Matouš Kohout /Kohout na body/
do 100 kg: Daniel Škvor – Ivan Bartek /Škvor TKO/

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #lucia szabová #MMA #Oktagon Underground #Tereza Bledá