Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rekord v UFC. Strhy Britvy si odniesol ruský premožiteľ Végha

V júni 2016, päť mesiacov pred vstupom do UFC, zdolal bojovník Alexander Volkov slovenskú legendu Attilu Végha v organizácii M1. Uštedril mu prehru v 1. kole a posunul sa do najprestížnejšej ligy MMA.

21.06.2020 10:41
Curtis Blaydes Foto: ,
Curtis Blaydes na archívnej snímke.
debata

Zo šiestich zápasoch v nej potom Rus podľahol len raz – Derrickovi Lewisovi. V sobotňajšom súboji ťažkej váhy spoznal ďalšieho premožiteľa.

Je ním Curtis Blaydes, ktorý v hlavnom zápase galavečera v Las Vegas zvíťazil na body (49:46, 48:47, 48:46). Dvadsaťdevätročný Američan s prezývkou Britva triumfoval štvrtýkrát za sebou.

Do išiel zápasu s jasnou stratégiou – takmer o 10 cm vyššieho a dva roky staršieho Volkova čo najviac strhávať na zem.

Počas piatich kôl sa mu to podarilo štrnásťkrát, čo je nový rekord v jednom dueli ťažkej váhy UFC a vyrovnané tretie miesto vo všetkých kategóriách organizácie.

„Zložiť ho bolo oveľa ťažšie, ako som si predstavoval. Má veľké a mocné nohy. Bol skutočne silný,“ povedal Blaydes. Zápas na zemi sa viacerým fanúšikom nepáčil, čo dali najavo pískaním.

„Viem, že sa to viacerým nepáči. Som s tým vyrovnaný a teší ma to,“ odkázal im.

Najmä v záverečnom kole mu zreteľne odchádzala kondícia. Napriek tomu vyhlásil, že je pripravený popasovať sa šancu na titulový zápas.

Prezident UFC Dana White ho za to skritizoval. Vrátil sa aj k Blaydesovej žiadosti o väčšie peniaze:

„Tento týždeň povedal veľa sra.iek, ale nakoniec vyzeral hlúpo, pretože v treťom kole bol vyšťavený. S jeho výkonom a kondíciou by som teraz nepoľavil a zapracoval na sebe.“

Najlepšie zarábajúci bojovníci v UFC Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
1. Conor McGregor (Írsko) - 13,89 milióna
debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #Alexander Volkov #Curtis Blaydes