Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gratuloval mu aj Tyson. Hlad demonštroval brutálnym knokautom

Podľa viacerých médií nie je veľa iných bojovníkov, ktorí si zaslúžili triumf tak ako on. Niekdajší nezdolateľný (11 triumfov po sebe) Američan Cody Garbrandt totiž utrpel tri tvrdé prehry za sebou a 14 mesiacov nebojoval. V sobotnom galavečere UFC 250 v Las Vegas ukázal, že je späť. Dokonca s novými ťahmi a štýlom.

09.06.2020 06:53
debata

V hlavnom zápase mužov predviedol úder, po ktorom mu na Twitteri gratuloval aj legendárny boxer Mike Tyson.

Garbrandt brutálnym pravým hákom v závere 2. kole knokautoval Brazílčana Raphaela Assuncaa (27–8). Bývalý držiteľ opasku v bantamovej váhe vyhral po tri a pol roku.

Potvrdil slová spred duelu o tom, že sa poučil z chýb a jeho hlad po titule je väčší než kedykoľvek predtým. Neriskoval ako v predchádzajúcich súbojoch, ale bol trpezlivý, premýšľal, súpera zanalyzoval.

Sebavedomie sa mu vrátilo a po zápase vyzval na súboj T. J. Dillashawa, ktorý ho dvakrát zdolal. „Všetci vieme, čo spravil,“ narážal na Dillashawovo podvádzanie.

Previnilec si momentálne odpykáva trest do roku 2021 za pozitívny dopingový nález. Našli mu erytropoetín (EPO), hormón neslávne preslávený najmä cyklistom Lancom Armstrongom. Dillashaw sa titulu vzdal a jeho návrat je otázny.

V bantamovej váhe (do 61,2 kg) je však viacero ašpirantov na opasok. Garbrandt navrhol samostatný turnaj, v ktorom by sa rozhodlo o jeho držiteľovi…

Najlepšie zarábajúci bojovníci v UFC Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
1. Conor McGregor (Írsko) - 13,89 milióna
debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #MMA #Cody Garbrandt #Raphael Assuncao