Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

McGregor neblafuje. Dôkazom je koláč s dojemným odkazom

Apríl 2016: Prvý koniec kariéry. August 2016: Prvý návrat. Marec 2019: Druhý koniec kariéry. Január 2020: Druhý návrat. Jún 2020: Tretí koniec kariéry.

08.06.2020 05:56
McGregor Foto:
Conor McGregor a koláč od rodiny s veľavravným odkazom.
debata

V pracovnom životopise Conora McGregora sa pomaly strácajú aj najvernejší fanúšikovia. Írska legenda MMA je opäť stredobodom pozornosti po tom, ako oznámila ďalší odchod do športového dôchodku.

Poviete si – nič nové. Starý trik na zvýšenie záujmu a zlepšenie vyjednávacej pozície. Robia to boxeri, šampióni ako Muhammad Ali či Floyd Mayweather neboli výnimkou.

Lenže tentoraz to má byť iné. McGregor v nedeľu večer umiestnil na sociálne siete fotku koláča od detí s dojemným odkazom: Šťastný dôchodok, otecko!

Legenda MMA Conor McGregor Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Conor McGregor a ruský prezident Vladimir Putin...

Chcel Gaethjeho

A nie je to len o sladkostiach. V rozhovore pre ESPN otvorene porozprával o dôvodoch, ktoré ho viedli k rozhodnutiu.

Hnevá ho, že UFC nepristúpila na jeho plán a nechce mu (nateraz) dopriať vysneného súpera.

Tým je Justin Gaethje, ktorý pred mesiacom prevalcoval Tonyho Fergusona a po výhre získal právo vyzvať úradujúceho šampióna ľahkej váhy Chabiba Nurmagomedova. Duel je naplánovaný na september.

"Súboje v klietke ma už nevzrušujú. Stále len čakám a súperi neprichádzajú. Momentálne tam pre mňa nikto vhodný nie je. Prečo presunuli zápas Chabib vs. Gaethje na september? Viete, čo sa stane v septembri? Niečo určite a žiadny súboj nebude.

Proti Gaethjemu som mal nastúpiť ja, napríklad o titul dočasného šampióna. Lenže UFC neakceptovala môj plán. Ak niečo poviem či navrhnem, jej ľudia to odmietnu. Ako by mali potrebu ukazovať, že oni sú stále tí silnejší," vyhlásil McGregor.

Zhadzoval do ľahkej váhy

Promotéri najlepšej MMA ligy sveta pozitívne nereagovali ani výzvu brazílskej legendy Andersona Silvu.

Bývalý šampión v strednej váhe vyzval Íra na duel v klietke, čo vyzývaný akceptoval. UFC zatiaľ mlčí.

„Snažím sa, ako môžem. Chcem atraktívne súboje. Keď prišiel Anderson s nápadom, súhlasil som. To bude bláznivá bitka, urobme to, vravel som si. Lenže ani to sa im nepáčilo,“ pokračoval McGregor.

Rebríček pound-for-pound v UFC Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Tony Ferguson (USA/ľahká váha) 25-3

V januári absolvoval druhý návrat proti Donaldovi Cerronemu vo welterovej váhe do 77 kg. Štyri dni pred oznámením o odchode pridal na instagrame fotku, ako behom zhadzuje do ľahkej váhy a je v skvelej forme.

Vraví, že bez dohody o ďalším smerovaní divízie medzi ním a UFC stráca motiváciu.

"Mal som plán na celú sezónu. Samozrejme, ovplyvnila ho bláznivá situácia vo svete. Ale nebudem súčasťou toho, ako sa ku mne UFC správa.

Pohadzujú si ma naprieč váhovými kategóriami, dohadzujú bezvýznamné súboje. Nateraz mi stačilo. Uvidíme, čo prinesie budúcnosť. Ale pre tú najbližšiu, pre rok 2020… Je koniec," dodal McGregor.

Veľkohubý Ír je majstrom vo vyjednávaní podmienok. Áno – s najväčšou pravdepodobnosťou si rozhodnutie rozmyslí a opäť sa vráti do klietky.

Ale bude to až na budúci rok a len podľa jeho pravidiel…

debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #Conor McGregor #MMA