Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Inšpirovala ju Serena. Tigrica z klietky predviedla unikátnu submisiu

Hoci už uplynulo niekoľko dní, ohlasy na jej výkon neutíchajú. Mackenzie Dernová má od víkendu rekord, ktorý jej už nikto nevezme.

05.06.2020 15:39
debata
Mackenzie Dernová. Foto: instagram.com/mackenziedern
26863553 1157640441005795 3425397746121572352 n Mackenzie Dernová.

Americká bojovníčka MMA predviedla na podujatí UFC Fight Night: Woodley vs. Burns skvelú prácu na zemi. Krajanku Hannah Cifersovú ukončila už v 1. kole a to nevídaným spôsobom.

Stala sa prvou ženou v UFC, ktorá zdolala súperku technikou knee bar, čo možno voľne preložiť ako výkrut kolena.

Dernová má podobné chvaty v malíčku. Naučila sa ich v džiu-džicu, kde je viacnásobnou majsterkou sveta a bývalou jednotkou v absolútnom renkingu.

Bojovníčka UFC Mackenzie Dernová Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Mackenzie Dernová.

Prehra prišla po materskej

Kariéru v zmiešaných bojových umeniach odpálila siedmimi výhrami za sebou, štyri z nich prišli po submisiách .

Proti Cifersovej nastúpila na druhý zápas po materskej dovolenke. V tom predchádzajúcom prehrala s Amandom Ribasovou, proti ktorej sa postavila do klietky len štyri mesiace po pôrode.

"Som vďačná za víťazstvo a rada, že som ukázala potenciál. To bol môj cieľ. Proti Amande (Ribasovej) som ešte nebola v dostatočnej for­me.

To sa však zmenilo. Je super, že môžem o sebe povedať: ahojte, som džiu-džicu dievča, ktoré je pripravené na UFC. Cieľ je jasný – zisk majstrovského opasku," vravela Dernová po zápase. Potešil ju aj bonus 50 000 dolárov za finiš večera.

Prezradila, že inšpiráciu našla aj osobe Sereny Williamsovej. Dvadsaťtrinásobná grandslamová šampiónka vyhrala Australian Open 2017 v čase, keď bola v druhom mesiaci tehotenstva. Trofeje pridáva aj po návrate z materskej.

„Byť matkou je úžasné. Neviem, preto zo spojenia matka- športovkyňa každý robí veľkú vedu. Serena dokázala veľké veci a sú mnohé ďalšie ženy, ktoré vedia spojiť šport so starostlivosťou o rodinu,“ dodala Dernová.

VIDEO: Dernovej technika od 00:50 min
debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #MMA #Mackenzie Dernová #submisia