Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šampión UFC zasahoval pri rabovaní. Všetci poslúchli

V pound-for-pound rebríčku UFC, čo je absolútne poradie zápasníkov bez ohľadu na hmotnostné kategórie, je za ním aj Chabib Nurmagomedov. Dagestancovi nestačí na prvé miesto ani stopercentná bilancia 28-0.

02.06.2020 17:00
UFC 247 MMA Jones Foto: ,
Jon Jones (vľavo) počas februárového podujatia UFC 247 v Houstone.
debata (1)

Na vrchole je Jon Jones. Šampión poloťažkej váhy drží viacero rekordov UFC, tým najprestížnejším je najviac výhier v titulových zápasoch.

Rodák z Rochesteru je kontroverznou postavou. Niektorí ho považujú za jedného z najlepších bojovníkov v histórii MMA, iní zase za dopingového podvodníka a odsúdeného kriminálnika.

Rasové nepokoje v USA, ktoré vyvolala násilná smrť černocha Goerga Floyda, podporili svojou účasťou viacerí športovci z afroamerickej komunity.

Rebríček pound-for-pound v UFC Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Tony Ferguson (USA/ľahká váha) 25-3

Jones pravidelne využíva status športovej celebrity a pri protestoch nemohol chýbať. Nie však ako rozhnevaný muž v maske a megafónom, ale ako strážca poriadku.

Počas rabovania vyšiel do ulíc a na videu je vidno, ako dvom mladíkov berie plechovky so sprejom.

„Je celý tento bordel ešte vôbec o Georgovi Floydovi? Prečo mladí zasrani ničia naše mestá? Áno, ako mladý černoch som tiež frustrovaný, ale toto nie je cesta. Zlá situácia sa našim pričinením stáva ešte horšou,“ vyjadril sa na instagrame.

Priložil ruku k dielu

Keďže zhorené domy a popísané steny od graffiti patria momentálne do koloritu amerických miest, Jones priložil ruku k dielu.

S partiou kamarátov sa podieľal na upratovaní mesta Albuquerque, štát Nové Mexiko, kde sa mierumilovný pochod zmenil na násilné strety medzi demonštrantmi a políciou.

Jones vymenil MMA rukavice za tie opravárske a pustil sa do práce. Repasoval strechy, menil sklenené výplne na domoch. Potom fanúšikom adresoval odkaz:

„Je skvelé mať právo na protest a vyjadriť nesúhlas. Ale nie takýmto spôsobom. Vandalizmus nie je cesta,“ zdôraznil.

Najlepšie zarábajúci športovci podľa Forbesu Fotogaléria - 51 fotiek Všetky fotky
50. Paul Pogba (Fran./futbal/28,5 mil. USD).

Chce viac peňazí

Jones nemá v divízii konkurenta a preto promotéri začali pracovať na súboji s „trojkou“ ťažkej váhy Francisom Ngannouom.

Ako to už býva, problémy vznikli pri dohadovaní honorárov. Jones obvinil UFC, že chce na ňom len zarobiť a že mu neplatí dosť. Dokonca pohrozil, že sa vzdá opasku šampióna.

Šéf organizácie Dana White reagoval s hnevom. Jonesa označil za nenásytného a tvrdí, že bojovník chce za súboj s mohutným Kamerunčanom až 20 miliónov dolárov.

Jones vs. Ngannou môže byť ozdobou UFC programu v druhej polovici roka. Hoci nepôjde o opasok, špičkové MMA a kopec peňazí sú zaručené.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #MMA #Jon Jones