Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Nestihnete ani žmurknúť. Toto sú najrýchlejšie ukončenia v UFC

Zmiešané bojové umenia (MMA) patria medzi najtvrdšie športy na svete. Aj tým najlepšie trénovaným a pripraveným borcom môže trvať len sekundu a po presne mierenom knokaute sa ocitnú na zemi.

28.05.2020 17:13
Australia UFC 243 Foto: ,
Israel Adesanya knokautuje Roberta Whittakera na podujatí UFC 243 v Melbourne.
debata

Najprestížnejšia organizácia MMA – zámorská UFC – zostavila poradie bleskových ukončení. Nechýbajú v ňom manévre od hviezdnych bojovníkov ako Conor McGregor, BJ Penn či Ronda Rouseyová.

Video obsahuje 28 najrýchlejších finišov v histórii UFC. Kráľom rebríčka je Jorge Masvidal. Rodák z Floridy, ktorý zápasí vo welterovej hmotnostnej kategórii, predviedol na podujatí UFC 239 málo vídaný kúsok.

V ostro sledovanom súboji proti Benovi Askrenovi skolil súpera naskočeným kolenom už po piatich sekundách od úvodného gongu. Ide o absolútny rekord MMA a počin, ktorý len ťažko niekto prekoná.

Legenda MMA Conor McGregor Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Conor McGregor a ruský prezident Vladimir Putin...

Svoje zastúpenie má aj McGregor. Na turnaji UFC 194 skolil Josého Alda presným úderom, keď od začiatku duelu uplynulo len trinásť sekúnd.

Írska hviezda si cení tento knokaut zo všetkých najviac, pretože prišiel v titulovom zápase. McGregor sa vtedy stal šampiónom perovej váhy, neskôr pridal aj majstrovský opasok v ľahkej hmotnostnej kategórii.

Fanúšikov ženského MMA poteší Ronda Rouseyová. Špecialistka na škrtiace techniky predviedla v súboji proti Cat Zinganovej bleskový „arm bar“ a súperku ním ukončila po 14 sekundách.

Vo videu sa predstavia členovia súčasnej elity ako Leon Edwards či „Kórejská zombia“ Chan Sung Jung, ale aj legendy rokov minulých Jens Pulver či BJ Penn.

Vychutnajte si nadupané video od UFC, ale pozor – ak žmurknete, môžete prísť o nejeden skvelý knokaut…

debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #MMA #knokaut