Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vysmieva sa z Chabiba? McGregor rozohral ďalšiu vojnu slov

Svet MMA je povestný nielen tvrdými päsťami, krvavými súbojmi a mimoriadnym adrenalínom, ale aj ostrými slovnými výmenami.

28.05.2020 07:00
McGregor Foto: ,
Chabib Nurmagomedov (vľavo) a Conor McGregor pred ich zápasom v októbri 2018.
debata (1)

Každému zápasu predchádza rovnaký rituál: váženie a s ním spojená výmena názorov. Sprevádzajú ju urážky, drsné odkazy, neraz sa stane, že nervy oboch aktérov sú také vyšpičkované, že dôjde aj k fyzickým stretom priamo na pódiu.

Skrátka – k súbojom v klietke patrí aj vojna slov…

Jeden taký riešia fanúšikovia zrejme najtvrdšieho športu planéty aj v týchto dňoch. Hlavní hrdinovia ďalšieho dielu seriálu sú starí známi – Chabib Nurmagomedov a Conor McGregor. Na úplnom začiatku však stojí UFC – elitná americká organizácia, ktorá zgrupuje tých najlepších z najlepších.

Legenda MMA Conor McGregor Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Conor McGregor a ruský prezident Vladimir Putin...

Práve twitterové konto UFC totiž prednedávnom priaznivcom pripomenulo významný moment spred siedmich rokov. Vtedy ešte pomerne neznámy Nurmagomedov zdolal Američana Abela Trujilla.

Samotné víťazstvo Rusa neprekvapilo, bolo jeho štvrté v kariére (popri žiadnej prehre). Zaujal však spôsob, akým k nemu dokráčal. V priebehu pätnástich minút predviedol v Grand Garden Arene v Las Vegas 21 takedownov, čo je dodnes rekord v tomto športe.

„Rekord, ktorý možno nikdy nebude prekonaný,“ napísali k priloženému videu ľudia z UFC.

Netrvalo dlho a na odkaz reagoval sám veľký McGregor. Írska legenda nenapísala nič, len pridala pod video posmešného smajlíka. Čo znamená, zostáva zahalené rúškom tajomstva.

Je však možné, že McGregor chcel rivala podpichnúť, možno ho vyprovokovať.

Napokon, obaja borci sa netaja tým, že ich vzťahy sú mimoriadne vypäté. Ich súboj z októbra 2018 priniesol nielen Chabibovo víťazstvo, keď súpera uškrtil, ale aj viacero kontroverzných okamihov. Celé divadlo vyvrcholilo tým, že Rus po zápase preskočil klietku a napadol McGregorov tím.

Odvtedy si obaja zápasníci vymenili viacero štipľavých odkazov. Tentoraz sa však Chabib nenechal (aspoň zatiaľ) vyprovokovať.

Na svojom twitterovom účte napísal: „Mesiac pred týmto súbojom som si poranil koleno. Nebolo jednoduché rozhodnúť sa, či do toho ísť. Napokon stačilo málo – hádzať súpera pätnásť minút o zem. Ak máte v sebe túžbu, zakaždým nájdete správne riešenie.“

Na tie je ruský bojovník expert. Napokon, v UFC sa pýši ohromnou bilanciou – 28 víťazstiev, 0 prehier.

A tú mu môže závidieť aj smejúci sa McGregor…

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #Conor McGregor #Chabib Nurmagomedov