Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chabibov otec je opäť v kóme. Pomoc mu ponúkol aj Putin

Z Moskvy prišli nepríjemné správy. Zdravotný stav otca ruského bojovníka MMA Chabiba Nurmagomedova sa opäť zhoršil.

20.05.2020 13:35
UFC Putin Nurmagomedov Foto: ,
Ruský prezident Vladimir Putin sa stretol so šampiónom UFC Chabibom Nurmagomedovom. V strede sedí Chabibov otec Abdulmanap Nurmagomedov.
debata

Abdulmanapa Nurmagomedova lekári uviedli do umelého spánku a pripojili na podporné prístroje, píše MMA Mania. Do vojenskej nemocnice z Moskvy ho previezli z Dagestanu.

Rešpektovaného trénera miešaných bojových umení dlhodobo trápil od konca apríla zápal pľúc následkom koronavírusu, komplikácie si odnieslo aj jeho operované srdce. Po minulotýždňovom prvom prebudení z kómy údajne nedokázal hovoriť, aj keď v jeho stave malo nastať mierne zlepšenie.

Jeho syn, šampión ľahkej váhy organizácie UFC, v pondelok potvrdil zhoršený stav otca i veľkého mentora a aj informáciu, že zaň môže koronavírus. Podľa posledných správ utrpel Abdulmanap Nurmagomedov aj mozgovú príhodu.

Chabib Nurmagomedov (vpravo) a jeho otec... Foto: SITA/AP, Pavel Golovkin
UFC Nurmagomedov Chabib Nurmagomedov (vpravo) a jeho otec Abdulmanap Nurmagomedov s majstrovským opaskom UFC.

Chabib vyzval ľudí v rodnej krajine, aby dodržiavali karanténne opatrenia a pomohli spomaliť šírenie ochorenia COVID-19. Zdôveril sa, že kvôli nemu stratil niekoľko príbuzných.

„Koronavírus si nevyberá. Nepýta sa na vaše meno, či ste chudobný alebo bohatý, kde pracujete. Každý sa môže nakaziť. Môžeme to prekonať iba spoločne,“ uviedol na Instagrame nezdolaný bojovník, ktorý sa tento rok mal stretnúť v titulovom zápase ľahkej váhy UFC s Justinom Gaethjem.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Khabib Nurmagomedov (@khabib_nurmagomedov),

Pomoc mu ponúkol aj ruský prezident Vladimir Putin, podobne ako Abdulmanap bývalý džudista. Podľa Chabibovho manažéra Aliho Abdelaziza zápasníka niekoľkokrát oslovil, aby sa uistil, že má v náročných chvíľach zabezpečené všetko, čo potrebuje.

Podporu uznávanému koučovi i jeho rodine vyjadril aj veľký rival Orla z Dagestanu Conor McGregor či ďalší bojovník Darren Till.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Chabib Nurmagomedov #koronavírus #Abdulmanap Nurmagomedov