Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Neposlúchal lekárov. Chabibov otec sa prebral z kómy

Abdulmanap Nurmagomedov už nie je v kóme, ale v bdelom stave. Informoval o tom jeho priateľ a komentátor Ramazan Rabadanov na televíznom kanáli 360.

14.05.2020 16:14
Chabib Nurmagomedov. Foto: ,
Šampión v ľahkej váhe organizácie UFC Chabib Nurmagomedov.
debata

Otec ruského šampióna miešaných bojových umení Chabiba Nurmagomedova bol v kóme po ťažkej operácii srdca. Odhliadnuc od vyššie uvedeného, jeho stav je naďalej veľmi vážny.

Päťdesiatsedemročný Nurmagomedov, ktorý mal ako tréner veľké zásluhy na športových úspechoch svojho syna, údajne v nemocnici nespolupracoval s lekármi a jeho stav sa zhoršil po tom, čo začal cvičiť. Rovnako nesúhlasil s tým, že mu urobia testy na nový koronavírus.

Už 25. apríla bol Abdulmanap Nurmagomedov hospitalizovaný v jednej z vojenských nemocníc v Moskve s pneumóniou a slabým srdcom a o niekoľko dní neskôr upadol do kómy. Na jednotke intenzívnej starostlivosti bol pod neustálym dohľadom lekárov.

„Túto stredu napokon podstúpil operáciu srdca. A neskôr sa prebral z kómy. Ďalšie podrobnosti jeho zdravotného stavu nie sú známe,“ uviedol Rabadanov podľa webu sportbox.ru.

Zatiaľ čo Nurmagomedov st. v nemocnici bojuje o život, jeho syn si dal prestávku od súťažných súbojov v MMA. Chabib Nurmagomedov nedávno odmietol vycestovať na galavečer UFC 249 na Floridu, kde mal obhajovať titul svetového šampióna v ľahkej váhe.

V rámci prevencie v boji s koronavírusom zostal doma v Dagestane. Očakáva sa, že ruský bojovník sa vráti do súťažnej fazóny v lete tohto roku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Chabib Nurmagomedov #Abdulmanap Nurmagomedov