Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Végh sa znovu vzoprie Vémolovi. Kto zo seba vymačká viac kalórií?

Od zápasu storočia medzi Attilom Véghom a Karlosom Vémolom, ktorý ovládla slovenská hviezda, uplynulo len päť mesiacov a obaja borci na seba narazia opäť.

26.04.2020 09:27
Végh Vémola Foto:
Attila Végh (vpravo) a Karlos Vémola.
debata (5)

Tentoraz sa však nepostavia do klietky. Nevytasia päste, divákom nepredvedú kopy, údery, škrtenia či direkty, po ktorých ich tváre zalieva krv.

Végh s Vémolom sa fanúšikom predstavia v úplne inom súboji – hoci úzko súvisiacom s ich povolaním. Obaja sa posadia na AirBiky a poriadne šliapnu do pedálov. Pravidlá sú jednoduché – zvíťazí ten, kto za päť minút spáli viac kalórií.

Hoci sa na prvý pohľad zdá, že ide len o exhibičný súboj, nie je to úplne tak.

„Ide o disciplínu, ktorá je vhodnejšia pre Attilu. Predsa len, má dlhšie ruky i nohy. Ja však budem chcieť za každú cenu zvíťaziť,“ odkazuje rivalovi Vémola. Cituje ho isport.cz.

Attila Végh (vpravo) a Karlos Vémola si to... Foto: FACEBOOK ATTILU VÉGHA
Karlos Vémola, Attila Végh Attila Végh (vpravo) a Karlos Vémola si to rozdajú na AirBikoch.

Skalp Végha z AirBikov však nie je pre českého zápasníka to najpodstatnejšie. Za trochu vtipným súbojom vidí omnoho viac – mal by byť akýmsi medzikrokom k odvete v klietke, po ktorej túži od momentu, keď ho Végh poslal začiatkom novembra minulého roka v pražskej O2 Aréne nemilosrdne k zemi. A spolu s ním celá slovenská i česká scéna MMA.

„V čomkoľvek Attilu zdolám, o to väčšiu budem mať šancu na to, že ho znovu dostanem do klietky. Dlží mi to. A nielen mne, ale celému Slovensku. Zápas storočia sa konal v Česku, po ňom sa stal Slovák najlepším zápasníkom našich krajín. Myslím si, že Slovensko si zaslúži, aby sa tam konala odveta,“ vytvára Vémola tlak na svojho súpera.

Ale predtým sa zaprie do pedálov. A vraj bude favorit. „Tipujem, že Karlos zvíťazí, hoci výhoda je vďaka väčšej postave na Attilovej strane. Karlos je však v tomto neprekonateľný, vo svojom fitku, kde sú všetci úplne uletení, drží niekoľko rekordov,“ tvrdí Ondřej Novotný, promotér organizácie Oktagon MMA.

Či mu jeho predpoveď vyjde, sa dozvedia športoví fanúšikovia 30. apríla. Ktorý z dvojice rivalov doma nezaháľa a viac pracuje na fyzičke?

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Oktagon #Karlos Vémola #Attila Végh #zápas storočia