Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V hre bolo aj hviezdne meno. Odtajnili Procházkovho prvého súpera v UFC

Premiéra českého MMA zápasníka Jiřího Procházku v organizácii je v pláne v auguste. Jeho súperom v Dubline má byť Švajčiar Volkan Oezdemir.

22.04.2020 07:05
Volkan Oezdemir, Anthony Smith Foto: ,
Volkan Oezdemir (vpravo) v súboji s Anthonym Smithom v októbri 2018.
debata

„Od začiatku je tento súper ‚upečený‘, teraz už môžeme odkryť karty,“ cituje Sport.cz Martina Karaivanova, manažéra šampióna japonského Rizinu.

Ten tiež uviedol že v debute mali na výber dve možnosti: „Prvú, že pôjdeme krok za krokom. Druhá možnosť bola, že skočíme do prvej desiatky, túto cestu sme zvolili. V prvej fáze nám ponúkli Thiaga Santosa, ale s tým sme nesúhlasili. Na štart to bolo veľké sústo. Vyberali sme ďalej z prvej desiatky, postupne mená vypadávali, pretože sa dohadovali iné zápasy. Oezdemir sa nám štýlovo veľmi páčil. Na úvod je to výborný zápas.“

Zmluvu ešte nepodpísali, na svete je len ústna dohoda. „Zápas máme priklepnutý. Neviem, ako to v UFC chodí, či sa niečo môže zmeniť. Keď sme sa takto dohadovali s Rizinom, vždy to vyšlo. S Mickem Maynardom (manažér UFC, pozn.) sme sa dohodli a malo by to platiť,“ Karaivanov.

Potvrdil avizované plány, že sa vydajú ťažšou cestou:

„Ideme bojovať. Urobíme všetko, aby sme ho zdolali. Nevybrali sme si jednoduchú cestu, to ani nebol cieľ. Vždy sme šli cestou výziev a nemá to súvislosť s tým, že by sme do UFC išli nosom hore ako šampióni Rizinu, že sa teraz všetko urobí samo. Vieme, že to tak nie je. Máme výborného súpera, pre výhru urobíme maximum.“

Švajčiarsky súper si pre usatoday.com potvrdil, že zápas prijal a teší sa naň. Podotkol, že ak koronavírus prekazil plány na dublinský súboj, mal by sa uskutočniť na ostrove bojovníkov (lokalitu zatiaľ nešpecifikovali). V UFC vyhral päť zápasov, padol v troch.

debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #Jiří Procházka #Volkan Oezdemir