Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

O’Connorová vs. Conor. Znieš ako rasistický otrokár, odkázala McGregorovi speváčka

Písal sa 11. júl 2015, keď írskej hviezde MMA Conorovi McGregorovi spievala pri nástupe do klietky slávna krajanka Sinead O’Connorová. Držiteľka ceny Grammy sa piesňou The Foggy Dew postarala o zimomriavky tisícok fanúšikov v aréne v Las Vegas. S odstupom času McGregor dokonca povedal, že by za O’Connorovú bol ochotný aj zomrieť.

17.04.2020 16:01
Conor McGregor, Sinead O’Connorová Foto:
Conor McGregor a Sinead O’Connorová.
debata

Zdá sa, že plány na ďalšiu spoluprácu dvojice z Dublinu dostali trhlinu. Ako sme informovali už pred troma týždňami, McGregor sa výrazne angažuje v boji proti koronavírusu v rodnej krajine. Tento týždeň splnil sľub, ktorý dal ministrovi financií a venoval nemocniciam ochranné pomôcky za milión eur.

Čo v takejto situácii vyvolalo slovnú roztržku?

Odštartoval ju článok v denníku Irish Independent, no najmä následná reakcia zápasníka. V pôvodnom príspevku periodika (ktorý neskôr zmizol) sa písalo aj o tom, že írske poľnohospodárstvo potrebuje pomoc tisícok pracovníkov zo zahraničia, aby zachránilo úrodu ovocia a zeleniny.

McGregorovi proti týmto slovám ostro vystúpil. Na Twitteri vyzval 1500 krajanov, ktorí „sú pripravení pracovať v našom úžasnom potravinárskom a poľnohospodárskom priemysle.“ Na záver dodal, že keby spomínaný počet ľudí priletel do krajiny, zničili by reťaze nariadení.

Fičíš na niečom?

Speváčku tieto slová nehnavali. McGregora prirovnala k rasistickému vlastníkovi otrokov a obvinila zo xenofóbie.

„Fičíš na niečom? Čím ďalej, tým viac vyznievaš ako otrokár. Mám ťa rada, ale čo za rasistické sra.ky to vypúšťaš? Kam zmizol skutočný Conor? Viem, že tvoja mama ťa nevychovala ako rasistu. Mohol by si mi objasniť, čo presne myslíš reťazou nariadení? Ktoré, ako hovoríš, budú zničené, ak poľnohospodárom prídu pomôcť prisťahovalci? Ak si myslíš, že podnecovaním xenofóbie pomáhaš Írom, naozaj potrebuješ pomoc,“ reagovala O’Connorová.

Len nateraz, nie navždy

McGregor odpovedal: „Nemá to nič spoločné s prisťahovalcami. V tomto čase je šialené navrhnúť, že by sa (do Írska) letecky dopravilo niečo iné ako základné lekárske vybavenie/personál. Všetko ostatné sa musí zastaviť. Aj jedlo. Jedlo tu predsa máme. Musíme to zavrieť, Sinead. Len nateraz, nie navždy.“

Bojovník dodal, že lety s 1500 pracovníkmi by boli príliš veľkým rizikom, najmä preto, že v Írsku existuje dostatok pracovnej sily, ktorá je pripravená a ochotná vykonávať spomínanú prácu.

McGregor krajanom pred časom odkázal, aby dodržiavali opatrenia v boji s koronavírusom a podotkol, že ich dodržiavanie by mala kontrolovať armáda. V Írsku sa do štvrtka nakazilo 12 500 ľudí, ochoreniu COVID-19 v krajine podľahlo 444 osôb.

debata chyba
Viac na túto tému: #Sinéad O'Connorová #Conor McGregor #koronavírus