Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Amerike zasiahli veľmi vplyvní ľudia, aj miliardárska firma cukla

Organizácia bojových športov UFC odložila plánovaný turnaj v kasíne na indiánskom území z 18. apríla na neurčito.

10.04.2020 21:22
mma ufc Foto: ,
Ilustračné foto
debata

Šéf organizácie Dana White mal veľkolepý plán. V čase, keď celý svet bojuje s koronavírusom, chcel na území, kde neplatia kalifornské nariadenia, usporiadať zápas špičkových bojovníkov.

Chcel, ale napokon z toho nič nebude.

Po viac ako týždňovom úsilí o presadenie turnaja bolo vedenie nútené zrušiť ho. Podľa Whitea šéfom spoločností Disney a ESPN nariadili, aby nenaliehali na usporiadanie tohto podujatia.

Kto?

No predsa politické špičky…

Na presunutí všetkých turnajov sa rozhodo na rokovaní medzi guvernérom Kalifornie Gavinom Newsomom a zástupcami Disney.

„ESPN je v neustálom kontakte s UFC. Nikto nechce vidieť športové podujatia viac ako my, ale nemali sme pocit, že teraz je ten správny čas. Spoločnosť ESPN vyjadrila svoje obavy a UFC to bez problémov pochopilo,“ stálo v oficiálnom stanovisku dcérskej spoločnosti Disney.

Asi hodinu pred oficiálnym oznámením vyzvala UFC k zrušeniu turnaja aj senátorka za štát Kalifornia Dianne Feinsteinová.

„Som znepokojená správami, že Ultimate Fighting Championship plánuje usporiadať v Kalifornii akciu, za ktorú si ešte nárokuje pay per view, čo je v danej situácii zakázané. Tento turnaj by zahŕňal desiatky ľudí, ktorí lietajú do Kalifornie a jazdia do kasín za účelom, o ktorom nikto nemôže tvrdiť, že je pre štát zásadný. Vyzývam UFC, aby prehodnotila túto udalosť a odložila ju na neskorší dátum. Musíme byť zodpovední a dbať na všetky miestne, štátne a federálne smernice v oblasti verejného zdravia. Pokračovať v tejto udalosti nie je správny krok.“

Spoločnosť Disney riadi v Kalifornii biznis zábavných parkov, či výroby filmov. Je to biznis, ktorý podlieha zákonom. Viesť vojnu s guvernérom a ohroziť svoje podnikanie si proste Disney nechce dovoliť.

Turnaj UFC 249 sa mal konať v Tachi Palace Casino Resort na ostrove v Kalifornii. Zo strany spoločnosti to bol iba pokus o obídenie štátnych nariadení o stave núdze.

debata chyba
Viac na túto tému: #Disney #UFC #koronavírus