Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Oktagon plánuje revolučný turnaj. Hviezdy MMA môžete vyzvať aj vy

Pandémia koronavírusu zastavila takmer všetky športové akcie na celom svete. Nehrá sa futbal, hokej, ani iné kolektívne či individuálne športy.

07.04.2020 11:24
Oktagon MMA Foto:
Ilustračné foto
debata

So zaujímavým nápadom prichádzajú šéfovia najväčšej federálnej organizácie zmiešaných bojových umení Oktagon MMA. Keďže česká i slovenská vláda zakázali organizovanie akýkoľvek akcií za prítomnosti divákov, „bitkárska“ ekipa vymyslela revolučný koncept.

V momente, keď sa v oboch krajinách zvolnia najprísnejšie opatrenia, Oktagon odštartuje každý týžden jedno kolo turnaja Oktagon Underground. Jeden týždeň v Česku, druhý zase na Slovensku. Fanúšikovia sa tak môžu tešiť na sedem turnajom počas siedmich týždňov.

V exhibičných dueloch (výsledky sa nebudú počítať do oficiálnych štatistík) sa predstavia obľúbení bojovníci a hviezdy Oktagonu v piatich vypísaných hmotnostných kategóriách (61 kg, ženy, 70, 80, 90 a 100 kg) a pyramídovom systéme s tým, že jedna váha bude venovaná ženám.

Do každej pyradmídy zasiahne osem bojovníkov – štyria z Česka a štyria zo Slovenska. Finále bude vždy federálne. V hre bude 100 000 eur, resp. 2 750 000 čes­kých korún.

Zápasy sa budú odohrávať v klietke, bojovníci nastúpia s MMA rukavicami. Zápasy budú trvať tri kolá po tri minúty, v prípade remízy sa rozhodne v extra kole. Dovolené sú všetky známe techniky v postoji, ako aj klinč a práca na pletivu.

Zápas bude možné pomocou strhu presunúť aj na zem, kde bude po troch sekundách aktívnej kontroly uznaný ako úspešný a súboj sa vráti späť do postoja. Povolené budú aj submisie a páky v postoji.

Turnaje sa uskutočnia bez divákov, fanúšikovia ich budú môcť sledovať cez platené webové prenosy. Profesionálni či amatérski bojovníci sa môžu prihlásiť online na oktagonmma.cz.

debata chyba
Viac na túto tému: #MMA #Oktagon