Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Poučil sa? Kráľ MMA spoznal trest, ktorý ovplyvnil aj koronavírus

Poriadne si zavaril, no napokon sa väzeniu vyhne. Aspoň nateraz. Pred necelým týždňom zadržala polícia hviezdu MMA Jona Jonesa v naštartovanom aute. Namerali mu dvojnásobné množstvo alkoholu v krvi oproti povolenej hranici.

01.04.2020 14:12
UFC Jones Reinstated Mixed Martial Arts Foto: ,
Jon Jones.
debata

Tridsaťdvaročný Američan mal pri sebe drogy a neregistrovanú zbraň, no hlásenú streľbu poprel. Taktiež nedokázal predložiť doklad o zaplatení povinného poistenia vozidla.

Jones zákon porušil opakovane. Už predtým dostal trest za riadenie auta pod vplyvom alkoholu či užívanie drog. Porušil aj antidopingové pravidlá.

Preto si viacerí mysleli, že po takýchto záznamoch už šampión poloťažkej váhy prezývkou Bones pred väzením neujde a jeho aj tak naštrbená kariéra v klietke dostane ešte vážnejšiu trhlinu.

Brazílčan Thiago Santos sa už videl na tróne kategórie do 93 kg, no korunováciu ešte musí odložiť. „Poloťažká váha potrebuje nového šampióna. Takého, ktorý nelieta neustále v problémoch,“ rýpol si Santos krátko po udalosti.

Jonesa pôvodne 9. apríla čakal súd, no v posledný marcový deň priznal vinu a prijal zodpovednosť za svoje činy. Vyjadril tiež sklamanie nad zradou najbližších ľudí. Taktiež uviedol, ako mu je ľúto, že sa opäť dostal na titulky médií v negatívnom svetle. Najmä v súčasnej ťažkej situácii.

Pôvodne sa v jeho prípade hovorilo o jednom roku za mrežami a liečbe zo závislosti. Keďže tamojšia väznica má nový pozitívny prípad na koronavírus, do cely nepôjde. Aj liečbu zo závislosti mu naordinovali nadiaľku.

„Musím na sebe veľmi zapracovať, pretože mám nezdravý vzťah k alkoholu,“ zdôveril sa Jones.

Štát Nové Mexiko mu udelil nasledovné tresty: štyri dni domáceho väzenia (musí nosiť náramok s polohou), 48 hodín verejnoprospešných prác, 500-dolárovú pokutu, 90-dňovu liečba pre závislých (pre koronavírus prostredníctvom videa), v každom vozidle mu nainštalujú detektor alkoholu a ročnú podmienku pod dozorom. Jones môže naďalej užívať marihuanu na liečebné účely.

V profesionálnej kariére má bilanciu 26 víťazstiev, 1 prehru a 1 zápas bez výsledku. Okrem poloťažkej váhy v UFC vládne aj rebríčku naprieč všetkými váhovými kategóriami (pound for pound).

debata chyba
Viac na túto tému: #MMA #Jon Jones #koronavírus