Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rusi zastavili lety a uzavrú hranice. Zachráni Chabiba Putin?

Zdá sa, že prezident UFC Dana White narazil na ďalšiu prekážku vo svojom neoblomnom pláne zorganizovať 18. apríla ostro sledovaný galavečer MMA.

28.03.2020 07:16 , aktualizované: 18:10
UFC Putin Nurmagomedov Foto: ,
Október 2018. Ruský prezident Vladimir Putin sa stretol so šampiónom UFC Chabibom Nurmagomedovom. V strede sedí Chabibov otec Abdulmanap Nurmagomedov.
debata (14)

Podľa správy agentúry Reuters totiž Rusko vyhlásilo zrušenie všetkých pravidelných i charterových letov smerujúcich do krajiny i z nej. Aký to má vplyv na udalosť UFC 249?

Kvôli prebiehajúcim opatreniam v USA si hviezdny ruský bojovník Chabib Nurmagomedov nedávno zbalil veci, opustil tréningovú základňu v kalifornskom San Jose a zamieril do rodnej krajiny. Načasovanie sa ukázalo byť dosť nešťastné.

„Prezident Vladimir Putin dúfa, že Rusko porazí koronavírus za 2–3 mesiace, ak sa zavedú tvrdé opatrenia. Pozastavené sú medzinárodné lety, väčšina obchodov v hlavnom meste sa zatvára,“ uvádza sa v správe agentúry. Zatvorenie všetkých kaviarní, reštaurácií a obchodov (okrem potravín a drogérií) platí od soboty. Starosta Moskvy zakázal aj návštevu kostolov.

Od pondelka Rusi dočasne uzavrú aj hranice. Výnimku budú mať napríklad tamojší diplomati, novinári či zamestnanci dopravy.

Nádejou pre Nurmagomedova v dlho očakávanom a už predtým viackrát zrušenom súboji s Tonym Fergusonom je let schválený vládou. „Niektoré ruské lety budú stále povolené, aby priviedli ruských občanov späť do krajiny. Lety sa môžu uskutočniť aj na základe osobitných vládnych rozhodnutí,“ informuje tamojšia vláda na svojej stránke.

Sprísnené opatrenia budú trvať minimálne do 5. apríla, ak sa nepredĺžia, Nurmagomedov bude mať dosť času na presun z Ruska. A cieľová stanica? Podľa zahraničných zdrojov je hlavným kandidátom na uskutočnenie duelu za zatvorenými dverami Florida, spomína sa však aj Dubaj.

Napriek celosvetovej pandémii si White stále stojí za svojím a akciu zrušiť nemieni. Naopak, večer sľubuje veľkolepé divadlo s nabitou kartou vďaka niektorým zápasom z troch predchádzajúcich zrušených podujatí.

Nezdolaný šampión ľahkej váhy Nurmagomedov sa s Putinom viackrát stretol. Ruský prezident bojovníka prijal na audiencii aj v októbri 2018 po tom, ako Chabib zdolal írskeho vyzývateľa.

„Dosiahol si veľké víťazstvo, ktoré si si po zásluhe vybojoval a právom ti patrí,“ pochválil ho vtedy jeden z najmocnejších mužov planéty.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin #Chabib Nurmagomedov #Dana White #koronavírus #UFC 249