Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šéf UFC proti všetkým: Odkedy sa Američania schovávajú?

Sebavedomá, drzá, čo na srdci, to na jazyku. Taká je UFC. Tvrdenie, že najprestížnejšia MMA organizácia a jej prezident sú si podobní, platí aj teraz.

25.03.2020 18:37
MMA UFC WHITE SPEAKS Foto: ,
Šéf UFC Dana White.
debata (2)

Kontroverzný Dana White trvá na usporiadaní súboja Chabib Nurmagomedov vs. Tony Ferguson aj napriek šíriacej sa pandémii. Zápas roka, v ktorom bude Dagestanec obhajovať titul v ľahkej váhe, ako aj parádnu bilanciu 28–0, je na programe 19. apríla.

Dejisko je kvôli opatreniam v súvislosti s koronavírusom nejasné. Amerika postupne zatvára mestá, 150 miliónov ľudí dostalo príkaz zostať doma a verejné akcie sú už dávno zakázané.

White však nechce prísť o príjmy za webové prenosy (pay-par-view), ktoré v prípade lukratívneho zápasu porastú do miliónových súm. Situáciu ohľadne koronavírusu označil za zbytočnú paniku.

Prečo?

Lebo raz všetci umrieme…

„Otázka znie: ako dlho to ešte vydržíme? Dokedy sa budeme schovávať doma? Ak má byť korona to, na čom skonám, tak nech sa tak udeje. Ľudia zomierajú na milióny vecí a zoznam sa predlžuje. Jedno je isté – každý na niečo zomrie,“ uviedol White v rozhovore s novinárom Kevinom Iolom z Yahoo Sports.

Ako rakovina

Pred desiatimi rokmi bol začínajúci funkcionár, teraz má na konte 500 miliónov dolárov. Pod jeho vedením sa z UFC stal výborne fungujúci stroj. Veľký fanúšik prezidenta Donalda Trumpa tvrdí, že ľudia majú hľadať riešenia.

„Odkedy Američania utekajú a schovávajú sa doma namiesto toho, aby čelili situácii a hľadali riešenie? Ochráňme tých, ktorí to potrebujú. Nemusíte byť epidemiológ, aby ste prišli na to, že je to ako rakovina. Ani pred ňou sa neschováte,“ mieni White.

Aj on verí, že situácia sa čoskoro upokojí.

„Už týždeň som nevyliezol z domu. Ani moja rodina. Dodržiavam nariadenia. Každopádne, som presvedčený, že sa to čoskoro skončí. Lokácia zápasu? Oznámim ju tento týždeň,“ dodal White.

Či sa tak udeje, ukáže až čas.

McGregor venoval milión pre nemocnice

Írsky bojovník MMA Conor McGregor sa pripojil k známym svetovým športovcom, ktorí významne prispievajú do boja proti novému koronavírusu. McGregor vytiahol z vrecka milión eur, ktoré venoval írskym nemocniciam na nákup ochranných pomôcok a materiálu. Dohodol sa na tom s írskym ministrom financií Paschalom Donohoeom v rozhovore, ktorý zverejnil na sociálnej sieti.

„Už dnes nakúpim ochranné prostriedky v hodnote jedného milióna eur, ktoré budú distribuované do všetkých nemocníc v Dubline a okolí,“ napísal McGregor v jednej z odpovedí ministrovi financií. Tridsaťjedenročný šampión miešaných bojových umení je rodák práve z Dublinu.

McGregorovi nie je ľahostajný osud Írov, ktorí sa už nakazili koronavírusom a chce spomaliť šírenie choroby v tejto ostrovnej krajine.

Už pred niekoľkými dňami apeloval na obyvateľov Írska, aby dôslednejšie dodržiavali nariadenia vlády a lídrov krajiny zasa, aby uzavreli hranice a tiež čo najviac verejných prevádzok. V utorok mali Íri potvrdených 1329 ľudí nakazených koronavírusom.
(sita)

2 debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #MMA #Dana White