Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vémola sa izoloval v Londýne a hnevá sa: Rúška tu nikto nenosí!

Po ťažkom rozhodnutí zostal v Anglicku a minimálne opatrenia v krajine pri šíriacom sa koronavíruse ho rozladili. Hviezdny český MMA zápasník Karlos Vémola podstúpil dobrovoľnú karanténu v Londýne. Stará sa o svoje staršie deti (z predchádzajúceho vzťahu má syna Karlosa Juniora a nevlastnú dcéru), pretože nechce riskovať zdravie trojmesačnej dcérky Lili a slovenskej partnerky Lely v Česku.

19.03.2020 18:47
debata
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Karlos "Terminator" Vemola (@karlos_terminator_vemola),

Pripravuje sa v klube London Shootfighters. „Radšej sa sám izolujem. Budem makať. Z fitka chodím rovno domov a nejako to tu prečkám. Verím, že keď to zvládnem ja, tak to zvládneme všetci spolu. Možno si potom budeme vážiť viac všedné veci, ktoré sme brali ako samozrejmosť. Držím vám palce,“ odkázal na Instagrame.

Situácia v britskej metropole ho rozladila. „Tej politike nerozumiem, ale prevencie tu zatiaľ veľa nie je. Odporučili nám umývať si ruky, nosiť rúška, nikto ich ale nenosí. Nikto. A všetko funguje, okrem veľkých športových akcií sa zatiaľ nezrušilo nič. Kluby sú v prevádzke, reštaurácie tiež, fitnescentrá, všetko,“ vraví v rozhovore pre iSport.cz.

Prekvapilo ho aj to, že v Londýne nezavreli školy. „Je to zvláštne, nezatvorili zatiaľ takmer nič. Ale myslím si, že sa k tomu pomaly schyľuje. Robí to celá Európa, preto by som povedal, že k tomu pristúpi aj Anglicko,“ dodal.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Osssss !!!!!!

Príspevok, ktorý zdieľa Karlos "Terminator" Vemola (@karlos_terminator_vemola),

Priznáva, že netuší, čo by mohol poradiť deťom. Nechce totiž, aby podľahli panike, keď aj tak musia ísť do školy. „Môžem im radiť, čo chcem, ale aj tak to môžu chytiť v škole. Nemôžem ich nechať doma. A keď chcú ísť von, dosť zložito sa im vysvetľuje, že síce musia ísť do školy, ale inde nie. Mal by byť jeden jasný zákon pre všetkých,“ myslí si.

Je mu ľúto, že sa nemôže vrátiť do Česka, aj keď je o Lelu a Lili u rodičov dobre postarané. „Nemôžem tu nechať deti, kým nebudem vedieť o nejakej možnosti návratu. Pretože Česká republika je uzavretá. Keby sa čokoľvek u nás doma dialo, stále môžem sadnúť na lietadlo a priletieť. Lenže opačným smerom to teraz nie je možné,“ dodáva.

Karlos Vémola. Foto: OKTAGON MMA
Vémola. Karlos Vémola.

„Chránim sa najlepšie, ako viem. A najmä, keby som nedajbože chytil sám koronavírus, tak si myslím, že by som to zvládol, som silný jedinec. Viac by ma mrzelo, keby som si sadol na lietadlo, dorazil do Česka, po ceste to nabral a preniesol to na Lilinku. To by bol ‚prúser‘, ktorý nemôžem riskovať. Radšej teda zostanem tu,“ zvážil možnosti.

Vyjadril sa aj k možnej odvete s Attilom Véghom. „Táto téma určite nevychladla a odveta bude. Ak sa Attila rozhodne znovu zápasiť, tak bude. Nedovolím mu, aby bojoval s niekým iným. Ak je jednotka Oktagonu, nech to obhajuje proti tým najlepším. A keď ich zdolám ja, bude musieť zápasiť so mnou,“ vyzýva rivala.

Galavečer MMA Oktagon 15 - Végh vs. Vémola Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Attila Végh a Karlos Vémola pred zápasom.

Na to, že by v ďalšom zápase prehral, nemyslí. A taký scenár si ani nepripúšťa: "Človeka, ktorý vie, čo chce, dokážete len ťažko zastaviť. A ja presne viem, čo chcem. K Attilovi sa jednoducho musím dostať, preto nemôžem nad nejakou prehrou ani premýšľať. Myslím si, že prehra v strednej váhe ma zatiaľ asi nečaká, Oktagon v tejto divízii nemá arzenál, ktorý by ma mohol zdolať.

A keby ma čakala prehra v poloťažkej váhe (93 kg), musel by som sa vážne zamyslieť a so zápasením v tejto divízii skončiť. Deväťdesiattrojka nie je moja váha, chcem v nej bojovať len preto, aby som sa dostal k Attilovi. V prípade, že by som v nej znovu prehral, už by som v nej nikdy nenastúpil. To je celé."

debata chyba
Viac na túto tému: #Karlos Vémola #koronavírus