Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hodiny plaču. Poľská hrdinka ukázala modriny zo strašidelného zranenia

Bol to súboj, ktorý viacerí odborníci i bojovníci označili za jeden z najlepších v histórii UFC.

16.03.2020 07:17
debata (2)
UFC 248: Wej-li Čang - Joanna Jedrzejczyková Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
UFC 248: Wej-li Čang - Joanna Jedrzejczyková

Poľská veteránka Joanna Jedrzejczyková sa predminulý týždeň postavila na desiaty titulový zápas v kariére. Bojovníčka MMA v nekompromisnom dueli proti Wej-li Čang v Las Vegas tesne podľahla na body. Rozruch vzbudila aj po ňom. Svet obleteli fotografie obrovského hematómu na jej čele.

Po viac ako týždni poslala Jedrzejczyková fanúšikom odkaz prostredníctvom videa. „Na tvári a na hrudi mám stále niekoľko modrín. Opuch sa zmiernil a cítim sa lepšie, takže je všetko v pohode,“ uviedla s úsmevom.

Opuch jej čela zapríčinila séria úderov súperky v 3. kole spomínaného stretnutia. Napriek veľkej bolesti v oktagone vzala mikrofón a prehovorila. „Od tretieho kola ma trápil opuch a cítila som, že sa to zhoršuje. Vidíte to aj sami. Na výsledku nezáleží. Dnes som bojovala ako šampiónka – či už s opaskom alebo bez. Gratulujem Wej-li, bola ako skala,“ uznala férovo Poľka.

Po dueli čakali obe zápasníčky vyšetrenia. „Do nemocnice sme prišli takmer naraz. Postele sme mali vedľa seba, delil nás od seba len záves,“ opísala Číňanka pre South China Morning Post.

„Joanna plakala niekoľko hodín. Bola som veľmi smutná a chcela som ju upokojiť. Kvôli jazykovej bariére som jej však mohla povedať len: ‚Dobrá práca! Počínala si si skvele. Si výborná.‘ Zakrývala si hlavu a plakala. Videla som jej zranenie. Bolo mi to ľúto, aj keď sa predtým ku mne správala neúctivo,“ uzavrela víťazka duelu.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #MMA #Joanna Jedrzejczyková