Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skvelý debut v UFC! Dvořák dokázal, čo žiadny Čech pred ním

Tri roky robil stavebného technika na diaľniciach, uplynulých päť rokov pracuje ako hrobár. David Dvořák však vie nielen to.

15.03.2020 08:22
David Dvořák MMA Foto:
David Dvořák (v červených rukaviciach) pôsobil aj v organizácii Oktagon MMA.
debata (1)

Český bojovník MMA potvrdil, že patrí medzi najlepšie mušie váhy na svete. V noci na nedeľu úspešne zvládol debut v zámorskej UFC, keď na turnaji Fight Night 170 v Brazílii zdolal na body domáceho Bruna Silvu.

Víťaznú sériu predĺžil už na 14 zápasov, keď naposledy prehral v máji 2012. Podujatie v hlavnom meste Brasilia sa konalo bez divákov, dôvodom boli obavy zo šírenia koronavírusu.

VIDEO: Dvořák ustál aj nepríjemný kop na bradu v závere 1. kola

Prvé dve kolá súboja Dvořák – Silva boli vyrovnané, Čech na konci toho prvého ustál aj tvrdý kop na bradu.

„Najdôležitejšie tri minúty tvojho života,“ vypočul si Čech od trénerov pred začiatkom záverečného kola. Rodák z Hradca Králové si napokon tesný náskok v bodovom hodnotení ustrážil, keď všetci traja arbitri rozhodli v jeho prospech.

Dvořák navyše dokázal niečo, čo sa nepodarilo žiadnemu Čechovi pred ním. Karlos Vémola, Viktor Pešta ani Lucie Pudilová v debute v UFC neuspeli. Dokázala to len Machmud Muradov, ktorý síce pôsobí v českom tíme, ale je rodákom z Uzbekistanu.

„Super! Mám skutočne radosť. A je to o to lepšie, že zdolal Brazílčana na jeho pôde. David to dal na pána,“ komentoval krajanov výkon Vémola pre Blesk .

V hlavnom zápase večera Kevin Lee zdolal Charlesa Oliveiru technikou gilotína na začiatku 3. kola.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #MMA #koronavírus #David Dvořák