Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Americký sen. Šampión Oktagonu podpísal v USA, teší sa na neho Tyson

Pred vyvrcholením Oktagonu 15 s témou Zápas storočia medzi Attilom Véghom a Karlosom Vémolom obhájil titul organizácie Oktagon MMA v ťažkej váhe. Čech Michal Martínek (29) od začiatku novembra nebojoval, najbližšie vstúpi do klietky v Spojených štátoch.

13.03.2020 09:35
debata (3)
Michal Martínek v novembri na Oktagone 15... Foto: Oktagon MMA
Martínek Michal Martínek v novembri na Oktagone 15 obhájil titul organizácie Oktagon MMA v ťažkej váhe.

Bojovník s prezývkou Blackbeard podpísal v Las Vegas zmluvu s Professional Fighters League. Organizácia má formát ligovej súťaže, najlepší bojovníci postúpia do vyraďovacej časti. Víťaz berie odmenu milión dolárov.

Michal Martínek vo svojom poslednom zápase na Oktagone 15 zlomil čeľusť bývalému bojovníkovi UFC Viktorovi Peštovi.

Martínek mal ponuky aj z Ruska, Nemecka či Poľska. Túžil však po USA, kde sa už neúspešne pokúšal o prienik do UFC vo výzve prezidenta najprestížnejšej organizácie zmiešaných bojových umení Danu Whita.

„Môj cieľ je dobyť to, čo sa mi predtým nepodarilo, a dokázať sebe, vlasti i fanúšikom, že Martínek z Prahy pôjde vo svete bomby,“ avizuje 65. najlepšia ťažká váha sveta, cituje ju sport.cz.

Zápasiť by mohol už čoskoro, no aj MMA ovplyvňuje šírenie sa koronavírusu. Zatiaľ nepozná termín debutu v lige.

Martínka po prestupe vítal aj legendárny boxer Mike Tyson, ktorý je investorom organizácie PFL. „Zdravím Michala Martínka. Veľmi sa teším, ako ťa budem sledovať v PFL,“ odkázala legenda.

Martínek je prvý Čech, respektíve Slovák, ktorý sa predstaví v organizácii. Odchádza s cieľom vybojovať si miesto v UFC. Prichádzajúce úspechy v športovej kariére však nemenia osobnosť sympaticky pôsobiaceho zápasníka:

„Som stále taký istý chalan ako predtým, smrdím rovnako. No cítim, že som skúsenejší a že som prešiel kus cesty.“

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #MMA #Oktagon MMA #Martin Martínek #PFL