Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Francúz kritizuje zdolaného Deáka: Nesprávaj sa ako dieťa

Šesťzápasová víťazná séria Tomáša Deáka je minulosťou. Federálny kráľ bantamovej váhy utrpel prvú prehru v klietke po štyroch rokoch, keď počas víkendu nestačil na Francúza Moktara Benkaciho.

11.03.2020 18:30
debata (1)

Deák vlani v septembri zdolal Čecha Filipa Maceka a získal titul šampióna organizácie Oktagon MMA.

V máji sa má predstaviť v ruskom seriáli RCC, ale medzitým súhlasil so súbojom v inej federálnej organizácii I Am Fighter.

Na podujatí IAF 2 nastúpil v Prahe proti Benkacimu. Po skončení vyrovnaného súboja obaja bojovníci verili vo svoje víťazstvo, ale arbitri napokon rozhodli v prospech Francúza.

„Môj prvotný dojem hneď po zápase bol, že som vyhral. Tešil som sa, že to bude určite moje. Vnímal som to tak, že som dominoval a držal si celý čas stred klietky, vytváral zápas, bol aktívnejší a agresívnejší. Zdvihnutie súperovej ruky ma dosť prekvapilo. Po zápase sme podali protest,“ napísal Deák na sociálnej sieti.

So svojím výkonom, ktorý si môžete pozrieť na vyššie uvedenom videu, nebol spokojný.

„Hanbím sa za svoje zápasenie. Nebolo to to, čo sa učím, čo som dennodenne trénoval a robil na sparingoch. Môj výkon mohol byť ešte o dosť lepší. Ale aspoň viem, na čom treba pracovať. Bolo tam veľa chýb, musím sa z nich poučiť,“ dodal Deák.

Slovenská hviezda MMA Tomáš Deák Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Tomáš Deák na tréningu.

Benkaciho tvrdý odkaz

Deákov kouč Ilja Škondrič tvrdí, že zápas ovplyvnilo zranenie jeho zverenca z prvého kola.

„Bohužiaľ, Tomáš už v prvom kole dostal eye poke, prstom do oka, kde sa mu poškodila sietnica. Tieto dni sa rozhodne o tom, či sa mu to oko zahojí samo alebo bude nutná operácia. Po tomto zranení to Tomáš dosť pociťoval, čiže si to odniesli ďalšie dve kolá,“ povedal Škondrič pre pre Svet MMA .

Podľa mentora slovenského MMA by súboju viac pristala remíza.

„Veľmi dobrý výkon súpera, ale za mňa bolo rozhodnutie, že Tomáš mohol v pokoji vyhrať. Maximálne to mohla byť remíza, ale nie prehra. Tomáš si držal stred klietky, tlačil, ale zasa súper dobre bránil a bol takticky dobre pripravený. Aj napriek tomu ale za mňa toto rozhodnutie nebolo správne,“ dodal Škondrič.

Benkaci má o víťazovi jasno. Deákovi poslal posmešný odkaz a odporučil mu, aby sa nesprával ako malé dieťa.

„Žartuješ? Spochybňuješ rozhodnutie? Takmer 95 percent tvojich pokusov o strh na zem nefungovalo. Aj v boxe som ťa viackrát zasiahol, klinč bol na sto percent môj. Videl si sa po zápase, ako si vyzeral? Si bojovník, nepokaz si to a nesprávaj sa ako dieťa,“ napísal Benkaci a pridal fotky Slováka, ako od neho inkasuje tvrdé údery.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #MMA #Tomáš Deák #Oktagon #IAF