Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pred a po. Tvár poľskej hviezdy prešla drastickou premenou

Hoci hlavným zápasom na turnaji UFC 248 v Las Vegas bol súboj medzi Israelom Adesanyom a Yoelom Romerom, po skončení podujatia sa hovorilo o inom súboji.

09.03.2020 10:30
debata (1)
UFC 248: Wej-li Čang - Joanna Jedrzejczyková Foto: SITA/AP, STEVE MARCUS
UFC 248 Mixed Martial Arts UFC 248: Wej-li Čang - Joanna Jedrzejczyková

Ženské MMA rastie na popularite. A po výkone, aký predviedli Joanna Jedrzejczyková a Wej-li Čang, pribudlo množstvo nových fanúšikov.

Poľská veteránka sa postavila do klietky proti nezastaviteľnej Číňanke, ktorej v UFC hodnotení pound-for-pound konkuruje len dvojnásobná šampiónka Amanda Nunesová.

Jedrzejczyková a Čang predviedli úžasnú bitku. Vymieňali si presne údery, tvrdé kopy a ani jedna sa nechcela vzdať pred limitom. Napokon bola úspešnejšia obhajkyňa titulu v slamovej váhe Čang, ktorá vyhrala tesne na body.

Viacerí s verdiktom nesúhlasili. Jedným z nich bol aj Conor McGregor, ktorý na twitteri napísal: „Skvelý zápas, zlé rozhodnutie.“

UPOZORNENIE: Obsah fotogalérie nie je vhodný pre deti a citlivé povahy
UFC 248: Wej-li Čang - Joanna Jedrzejczyková Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
UFC 248: Wej-li Čang - Joanna Jedrzejczyková

Obe skončili v nemocnici

Jedrzejczyková, pre ktorú to bol desiaty titulový zápas v kariére, ukázala veľkú guráž. Hoci sa držala statočne a súperku niekoľkokrát tvrdo zasiahla, mierne navrch mala Číňanka. Svedčil o tom aj stav Poľkinej tváre. Po súboji mala ma čele sériu obrovských hematómov.

Napriek tomu bola schopná po tesnej prehre zobrať mikrofón a pochváliť súperku. „Na výsledku nezáleží. Dnes som bojovala ako šampiónka – či už s opaskom alebo bez. Gratulujem Wej-li, bola ako skala,“ vravela opuchnutá Poľka.

Obe bojovníčky ihneď putovali do nemocnice, dlhší čas tam strávila Jedrzejczyková. Prepustili ju s oviazaným čelom a čaká ju dlhá rekonvalescencia.

Najlepší ženský zápas v histórii?

Čang si upravila bilanciu na 21–1 a kraľuje slamovej váhe. Poľská veteránka spadla na 16–4. Obom sa za ich výkony dostalo nebývalej priazne nielen od fanúšikov, ale aj od kolegov z klietky.

„Najlepší ženský zápas v histórii MMA a jeden z top zápasov vôbec. Dievčatá predviedli skvelú šou,“ mydlil si ruky šéf UFC Dana White.

Čang obhájila titul, ktorý získala vlani ako prvá Číňanka v histórii. Pre UFC je veľmi dôležitá nielen z marketingového hľadiska, ale aj pri rozmachu MMA v najľudnatejšej krajine sveta.

Jedrzejczyková bola šampiónkou v slamovej váhe od marca 2015 do novembra 2017. Potom dvakrát prehrala s Rose Namajunasovou.

VIDEO: Rozhovory v oktagone po súboji Wej-li Čang – Joanna Jedrzejczyková

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #MMA #Joanna Jedrzejczyková