Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sovieti jej zastrelili pradeda. Bývalá šampiónka plánuje pomstu

Bolo to ukončenie, ktoré mohlo znamenať koniec jej kariéry. Súperka ju chvatom hodila na zem dole hlavou a takmer zlomila krk.

05.03.2020 16:17
debata (23)
Rose Namajunasová (vpravo) počas zápasu s... Foto: SITA/AP, Frank Franklin II
Rose Joanna UFC MMA Rose Namajunasová (vpravo) počas zápasu s Poľkou Joannou Jedrzejczykovou na podujatí UFC 223 v New Yorku.

„Dlho som nevedela, či sa do klietky ešte vrátim. Prehra i spôsob, akým sa zápas skončil, ma znechutili a chcela som skončiť. Ale som späť a cítim sa lepšie, ako kedykoľvek predtým,“ vraví Rose Namajunasová.

O mesiac ju čaká prvý zápas od ťažkej prehry, ktorú jej vlani v máji pripravila Jessica Andradová. Bojovníčky sa dohodli na odvete, súboj bude súčasťou blížiaceho sa turnaja UFC 249 v New Yorku.

„Pomohol mi mentálny kouč. Opäť som objavila lásku k MMA. Užívam si tréningy a urobím všetko pre to, aby som bola v odvete úspešná. Chcem sa súperke pomstiť,“ vraví 165 cm vysoká bojovníčka.

VIDEO: Rose Namajunasová vs. Jessice Andradová – POZOR: video nie je vhodné pre deti a citlivé povahy

Do tretice s Joannou?

Americká rodáčka má litovské korene. Meno Rose dostala po prababičke, ktorej manžel bol vojakom litovskej partizánskej armády. O život prišiel v boji o nezávislosť, keď ho pri jeho dome v Kaunase zastrelili príslušníci sovietskej armády.

Namajunasovej otec trpí schizofréniou, čo ovplyvnilo aj jej detstvo. V piatich rokoch začala s taekwondom, o štyri roky získala juniorský čierny pás. Do svojho repertoára neskôr pridala karate, džiu-džicu i zápasenie.

Pred príchodom do UFC pôsobila v najprestížnejšej ženskej organizácii Invicta. Kľúčový pre ňu bol duel v novembri 2017, v ktorom zdolala Poľku Joannnu Jedrzejczykovú a stala šampiónkou UFC v slamovej váhe.

„Výhru odo mňa nikto nečakal. Zdolať favorizovanú súperku pred toľkými divákmi bol pre mňa top zážitok. Vtedy som si povedala, že urobím maximum, aby som takýto pocit zažila ešte raz,“ spomína Namajunasová.

Proti Jedrzejczykovej bola úspešná aj v odvete, ale o opasok ju pripravila Andradová. Tá zase nestačila na Číňanku Wej-li Čang, ktorá je aktuálnou šampiónkou slamovej váhy.

Tento fakt bude platiť minimálne do najbližšej soboty. Na podujatí UFC 248 v Las Vegas čaká Wej-li titulová obhajoba, v ktorej ju vyzve – áno, hádate správne – Jedrzejczyková.

„Pozriem si zápas, ale je mi jedno kto vyhrá. S Joannou som už bojovala, Wej-li by bola pre mňa novinka. Najskôr však musím zdolať Jessicu a potom môžem pomýšľať na zisk titulu. Jedno viem naisto – chcem sa vrátiť na vrchol,“ želá si Namajunasová.

© Autorské práva vyhradené

23 debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #MMA #Rose Namajunasová