Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kontroverzie v UFC. Vypnuté poistky i nepochopiteľný zásah rozhodcu

Podujatie UFC Fight Night 169 najprestížnejšej organizácie v MMA malo kontroverzné vyvrcholenie.

01.03.2020 13:06
debata

Najskôr v druhom predzápase nepochopiteľne zasiahol rozhodca už po 38 sekundách a ukončil zápas technickým knokautom. Obaja zápasníci pritom stáli na nohách a bojovali. Arbitrovi v klietke sa nepáčil rozhodený postoj Iona Cutelabu.

„Hneď ako prvé v pondelok ráno pôjdeme za komisiou podať sťažnosť. Snáď videli to isté, čo všetci fanúšikovia, a napravia túto nespravodlivosť,“ napísal moldavský zápasník poloťažkej váhy na Twitter.

Víťazstvo si pripísal dagestanský bitkár Magomed Ankalaev. Fanúšikovia ho po kontroverznom triumfe vypískali. Reakcia priaznivcov nebola namieste, víťaz za skrat arbitra nemohol, no športovo nereagoval ani bojovník, z klietky im poslal zdvihnutý prostredník.

Šou ponúkol hlavný zápas. Brazílčan Deiveson Figueiredo zdolal amerického veterána Josepha Benavideza brutálnym K. O. v 2. kole. Figueiredo načasovaným útokom súperovi „vypol poistky“, dorazil ho na podlahe.

Zaznamenal dominantný triumf. No pás si z titulového zápasu neodniesol, víťazstvom si ho mohol zabezpečiť len Benavidez. Figueiredo totiž navážil o 2,5 libry viac než stanovuje limit mušej váhy a hmotnostný prebytok nezhodil ani počas hodiny, ktorú mu dali organizátori.

„Ľudia, prepáčte. Som profík, no stalo sa. Nevošiel som sa do váhy, no nabudúce si to už postrážim. Opasok so mnou domov nepôjde, no som si istý, že nabudúce už áno. Dal som vám šou, to je najdôležitejšie,“ vravel po zápase Brazílčan.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #MMA #Joseph Benavidez #Deiveson Figueiredo #Ion Cutelaba #Magomed Ankalaev #UFC Fight Night 169