Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

UFC už v marci? Klein figuruje medzi náhradníkmi na turnaj v Londýne

Dostať sa do najlepšej MMA organizácie sveta je náročné. Zámorská UFC má totiž vysoké nároky. Okrem úspešnej bilancie sa musí bojovník prezentovať atraktívnym štýlom a byť aj marketingovo zaujímavý.

21.02.2020 17:02
Oktagon Klein MMA Foto:
Ľudovít Klein (vľavo) oslavuje triumf na turnaji Oktagon Prime 3 v Šamoríne.
debata

Zo slovenských hviezd zmiešaných bojových umení tieto predpoklady najviac spĺňa Ľudovít Klein. Člen trnavského Spartakus Fight Gym sa aktuálne hrdí sedemzápasovou víťaznou šnúrou a celkovou bilanciou 16 triumfov, 2 prehry.

Klein už vlani priznal, že medzi jeho tímom a UFC prebehli prvé kontakty. Ako informuje portál MMA Fanatik, od soboty 25-ročný bojovník figuruje medzi náhradníkmi na marcový turnaj UFC Fight Night v Londýne.

„Kontakt s UFC stále udržiavame a pracujeme na tom. Cieľom je dostať sa tam. Teraz som ako náhradník na marcový turnaj v Londýne, kde budú tri zápasy v mojej váhe. Jedná sa teda o šesť zápasníkov a keď sa jeden z nich zraní, tak by som ho mohol nahradiť. Uvidíme, ako to dopadne,“ povedal Klein po turnaji Oktagon Prime 3.

VIDEO – Oktagon Prime 3: Klein vs. Sajewski

Záskok na poslednú chvíľu?

V Šamoríne dosiahol ďalšie presvedčivé víťazstvo, keď Poliaka Lukasza Sajewského knokautoval svojou špecialitou – presne miereným high-kickom.

Turnaj v Londýne sa uskutoční 21. marca. Hlavným zápasom bude súboj vo welterovej váhe medzi bývalým šampiónom Tyronom Woodleym a Leonom Edwardsom.

Na karte sú tri zápasy, ktoré Kleina zaujímajú. Slovák väčšinou pôsobí v perovej váhe (do 66 kg), ale nerobí mu problém nastúpiť ani v ľahkej hmotnostnej kategórii do 70 kg.

Londýnske súboje Lerone Murphy vs. Gabriel Benítez a Mike Grundy vs. Makwan Amirkhani sa uskutočnia v perovej, duel Marc Diakiese vs. Jai Herbert v ľahkej váhe.

Ak by sa jeden z bojovníkov zranil či nemohol nastúpiť do zápasu z iného dôvodu, potom by mohla prísť Kleinova šanca.

Slovenský bojovník sa aj preto neustále udržiava vo forme, lebo pozvánka medzi elitu – rovnako ako v prípade Machmuda Muradova – môže prísť aj v tom najneočakávanejšom momente.

debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #Ľudovít Klein #Oktagon MMA