Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Koniec bol neodvratný. Gábor predviedol tvrdú prestrelku

Na predchádzajúci zápas nastúpil premotivovaný a doplatil na to. Súper mu uštedril koleno, po ktorom nasledovalo roztrhnuté obočie a predčasný koniec už v 1. kole.

17.02.2020 15:18
MMA Boráros Foto:
Oktagon Prime 3: Gábor Boráros – Mauricio Reis
debata

V sobotu však vstúpil do klietky iný Gábor Boráros. V rohu s trénermi Iľjom Škondričom a Attilom Véghom predviedol rozvážny a taktický výkon.

Spoločne s brazílskym veteránom Mauriciom Reisom ukázali divákom tvrdú prestrelku v postoji, ktorú napokon ukončila lekárka.

Slovenský bojovník MMA mal po dvoch kolách navrch. Hovoril o tom nielen náskok na bodových kartách rozhodcov, ale aj súperov vzhľad.

Juhoameričan mal poriadny opuch na ľavej strane tváre a hlbokú tržnú ranu. Z nej sa valila krv, ktorá oboch zápasníkov sfarbila na červeno.

Oktagon Prime 3: Gábor Boráros – Mauricio Reis Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Oktagon Prime 3: Gábor Boráros – Mauricio Reis

Bude bojovať aj v Ostrave

Boráros dodržiaval taktiku, ktorú mu naordinovali Škondrič s Véghom. Hoci ho Reis v 3. kole dostal na zem, bol to Slovák, ktorý zasiahol viac signifikantných úderov.

„Attila mi po druhom kole hovoril, že možno ukončia zápas. Môj súper vyzeral hrozne. Dosť krvácal a na hlave mal veľký opuch. Ale to ma nezaujímalo, sústredil som sa predovšetkým na dýchanie. Attila opakoval, že Brazílčan už nevládze, že treba tri-štyri údery. A tak aj bolo,“ vravel Boráros na tlačovke po turnaji v Šamoríne.

Paradoxne – rozhodca si zavolal na pomoc lekárku a následne odmával koniec v momente, keď bol slovenský zápasník v zovretí súpera na zemi, v tzv. mounte.

Na internete sa ihneď objavili sťažnosti neúspešných tipérov, ktorí sa sťažovali, že Reisovo zranenie nebolo vážne, že sa malo pokračovať a že Boráros nemohol vyhrať, keď bol v mounte.

Za nás to bol legitímny koniec, čiže správne rozhodnutie. Pravidlo, že zdravie bojovníka je prvoradé, musí platiť. Lekárke trvali asi dve sekundy, aby sa pozrela na dobitého a opuchnutého Brazílčana a naznačila rozhodcovi, že ďalej to nepôjde.

„Negatívne kritiky vždy boli a budú, s tým som počítal. Je jedno či vyhrám alebo prehrám – hejteri sú tu vždy. Podľa mňa to bolo spravodlivé ukončenie zápasu a rozhodca urobil správne,“ dodal rodák z obce Trhová Hradská pri Dunajskej Strede.

Ďalší duel ho čaká už o mesiac. Na podujatí Oktagon 16 v Ostrave, kde zabojuje o titul aj slovenská jednotka Lucia Szabová, nastúpi proti Niklasovi Stolzemu. Nemec je v rebríčku strednej váhy organizácie Oktagon MMA hneď pod ním na siedmom mieste.

VIDEO: Oktagon Prime 3: Boráros vs. Reis

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Šamorín #MMA #Gábor Boráros #Oktagon MMA