Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Klein skopol Poliaka a klope na dvere UFC. Štrbák zostal bez opasku

Podľa viacerých to bol jeho posledný zápas na federálnej pôde. Slovenský bojovník MMA Ľudovít Klein dosiahol ďalšie presvedčivé víťazstvo a čoraz hlasnejšie sa hovorí o jeho odchode medzi zámorskú elitu do UFC.

15.02.2020 23:41
Klein MMA Foto:
Ľudovít Klein a jeho presne mierny high kick na hlavu Poliaka Sajewského.
debata

Dvadsaťštyriročný člen trnavského Spartakus Fight Gym zdolal Poliaka Lukasza Sajewského knokautom v 1. kole, keď súpera poslal na zem svojou špecialitou – presne miereným high-kickom.

Organizátori ocenili jeho výkon za knokaut večera, za čo mu pripadla finančná prémia 2000 eur. Klein si upravil bilanciu na 16–2, naposledy prehral v októbri 2017.

„V úvode kola sa mu podarilo dostať ma na zem. Bol celkom šikovný, no nemyslím si, že ma mohol viac ohroziť. Keď som dokázal vstať, tak som vycítil šancu a zaútočil,“ uviedol Klein.

Hlavným zápasom na galavečeri Oktagon Prime 3 v Šamoríne bol titulový súboj o šampióna ľahkej váhy organizácie Oktagon MMA medzi Slovákom Miroslavom Štrbákom a Poliakom Mateuszom Legierskim.

Štrbák začal lepšie, vyhral prvé dve kolá, ale potom sa začal presadzovať mladší súper. Legierski napokon vyhral na body po verdikte rozhodcov a v profikariére je naďalej bez prehry. Zároveň sa stal prvým medzinárodným šampiónom organizácie Oktagon MMA.

Dôležité víťazstvo dosiahol Gábor Boráros. Miláčik slovenského publika zdolal brazílskeho veterána Mauricia Reisa. Súboj ukončil doktor pre zranenia juhoamerického bojovníka v 3. kole.

Vo výbornom svetle sa opäť predstavil Vojto Barborík, ktorý je spolu s Kleinom považovaný za top talent slovenského MMA. Člen bratislavskej Octagon Fighting Academy nedal šancu Brazílčanovi Elisonovi Goncalvesovi, keď súboj ukončil už v 1. kole škrtiacou technikou rear naked choke.

V ženskom súboji hlavnej karty triumfovala Češka Michaela Dostálová nad slovenskou súperkou Luciou Krajčovič po submisii technikou arm bar.

debata chyba