Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nový šampión Oktagonu? Idem si po titul, vraví Štrbák

Patrí medzi najskúsenejších MMA bojovníkov na Slovensku. Na prvý profizápas v klietke nastúpil v októbri 2011, zdolal aj známe mená ako Tomáš Deák či David Kozma.

13.02.2020 13:50
MMA Foto:
Miroslav Štrbák.
debata

Teraz čaká Miroslava Štrbáka jeden z najdôležitejších súbojov v doterajšej kariére. V hlavnom zápase večera na podujatí Oktagon Prime 3, ktoré sa uskutoční už túto sobotu v Šamoríne, zabojuje o majstrovský opasok a titul v ľahkej váhe proti Poliakovi Mateuszovi Legierskému.

„Je to prestrelkár, dobrý v postoji, má na konte veľa knokautov. V príprave som nič nepodcenil. Zapojil som aj mentálneho kouča, ktorého služby využíval i Attila Végh. Z môjho pohľadu pôjde dôležitý zápas, beriem ho ako odrazový mostík do ďalšej kariéry,“ vraví Štrbák, ktorého bilancia je 18 výhier, 9 prehier.

Jedným z jeho trénerov v bratislavskej Octagon Fighting Academy (OFA) je aj mentor slovenského MMA Ilja Škondrič.

„Legierski je kvalitný súper, jeho háky sú povestné. Netreba však podceňovať ani jeho prácu nohami a ani to, že je v hlave vyrovnaný. Je hladný po víťazstve, bude agresívny. Avšak Miro si vstúpil do svedomia, maká na sto percent. V takom tréningovom nasadení, v akom je teraz, som ho ešte nevidel,“ tvrdí Škondrič.

TV Pravda. Attila Végh odpovedá na otázky Pravdy ohľadne svojej budúcnosti. Vo videu si pozrite aj ukážky z dokumentu Attila 2000
Video

Posledný zápas Kleina v Oktagon MMA?

Legierski je v profiklietke relatívne nováčik. Na konte má päť zápasov, všetky vyhral. Úspešný bol aj medzi amatérmi. Na Štrbáka si verí.

„Titulový zápas organizácie Oktagon MMA je vyvrcholením mojej doterajšej kariéry. Tým, že súper má na konte o dosť viac zápasov, sa netrápim. Pred vstupom medzi profíkov som bojoval s amatérmi, aj ja mám skúsenosti. Verím si, chcem si vylepšiť bilanciu na 6–0,“ hlása sebavedomý Poliak.

Fanúšikovia sa v sobotu tešia aj na ďalšie predstavenie Ľudovíta Kleina, ktorý je blízko k odchodu do zámorskej UFC. Najväčší slovenský MMA talent nastúpi proti nebezpečnému Poliakovi Lukaszovi Sajewskému.

V akcii bude aj Gábor Boráros. Miláčik slovenského publika, ktorý prehral dva z posledných troch súbojov, si zmeria sily s brazílskym veteránom Mauriciom Reisom.

debata chyba
Viac na túto tému: #MMA #Oktagon #Miroslav Štrbák