Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hviezda MMA si chcela pre záchranu kariéry odrezať prst

Anthony Smith (31) je pre fanúšikov zmiešaných bojových umení známe meno. Američan s prezývkou "levie srdce" je trojka rebríčka poloťažkých váh v najprestížnejšej organizácii UFC. Minulý rok bojoval 25 minút o titul proti Jonovi Jonesovi, prehral až na body.

08.02.2020 21:20
debata
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

All smiles. Time for war. #Lionheart #UFC235

Príspevok, ktorý zdieľa Anthony "Lionheart" Smith (@lionheartasmith),

Po titulovom zápase sa vrátil na víťaznú vlnu proti Švédovi Alexandrovi Gustafssonovi. Zvíťazil vďaka submisii vo 4. kole. Zo zápasu si však odniesol nepríjemné zranenie.

„Chystal som sa amputovať si prst. Išlo o ukazovák na ľavej ruke. Zjazvené tkanivo mi neumožňovalo úplne zavrieť dlaň, obmedzovalo to v boji,“ prezradil Smith v programe MMA odborníka Ariela Helwaniho.

„Bol som už unavený zo všetkých tých rehabilitácií. Chcel som sa vrátiť k zápaseniu a amputácia bola v tom čase najrýchlejší spôsob. Stále by som mal tri prsty a palec, aby som dokázal uchopiť súpera. Zvládol by som aj udierať protivníkov,“ pokračoval v opise drastického plánu.

Zúfalému bojovníkovi vyhovorili nápad manželka a dvaja zamestnanci organizácie UFC. Podstúpil elektroliečbu, ktorá mu uvoľnila jazvu a docielila lepšiu pohyblivosť postihnutého miesta.

"Keď sa nám podarilo pretrhnúť celú jazvu, postup sme opakovali každý deň, kým sa mi do prsta úplne nevrátila pohyblivosť. Teraz je to už nejaké dva mesiace fajn.

Napriek tomu ma ruky niekedy neposlúchajú. Mám mnoho zjazveného tkaniva aj artritídu. Hlavne ráno mávam bolesti. No keď sa postupne rozhýbem, je to v poriadku," hovorí o dôsledkoch života v klietke Smith, ktorý sa ešte do roku 2016 na plný úväzok pracovne venoval povrchovej úprave betónu.

Anthony Smith naposledy bojoval 1. júna minulého roka. Koncom apríla ho čaká návrat v rámci UFC Fight Night 173 proti 40-ročnému Brazílčanovi Gloverovi Teixeirovi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Anthony Smith