Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škuľavosť ako poznávacie znamenie. Vémola sa zbaví hendikepu

Viackrát sa vyjadril, že škuľavosť je súčasťou jeho osobnosti a nič s ním neplánuje spraviť. Dalo by sa povedať, že očný hendikep sa stal jeho poznávacou značkou.

04.02.2020 13:26
Karlos Vémola Foto:
Karlos Vémola.
debata

„Naučil som sa s tým žiť a fungovať. Mám to od detstva. Dá sa to operovať, ale už by som to nebol ja,“ povedal Karlos Vémola v relácii moderátora Sajfu Level Lama.

Zdá sa, že hviezdny MMA zápasník zmenil názor. Na pražskej očnej klinike podstúpi laserovú operáciu očí. „Robím to najmä pre seba. Celý život som dobre nevidel a keď sa to teraz zmení, je to najväčší darček, ktorý si môžem venovať,“ cituje hviezdneho českého zápasníka iSport.cz.

Pre spomínaný zdroj zároveň prezradil, že ho trápi tupozrakosť (neustále pohyby alebo vychýlenie oka, na ktoré človek nevidí ostro napriek tomu, že je zdravé).

Galavečer MMA Oktagon 15 - Végh vs. Vémola Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Attila Végh a Karlos Vémola pred zápasom.

„Nevidím do diaľky. Keď som bol malý, rodičia ma poslali na dva alebo tri mesiace v roku do ozdravovne v Ostrave, kde bola očná škola a robili sa tam cviky na oči, aby sa zlepšovali. Vyšíval som, robil krížiky, koliečka a ďalšie veci. Nenávidel som to, ale chodil som tam pravidelne,“ uviedol olomoucký rodák.

Postupne sa mu znížili dioptrie z čísla jedenásť na štyri. Ako šesťročný, keď sa začal venovať bojovým športom, už okuliare tak často nemal. Zistil, že oči si začali zvykať.

„Ľudia sa ma často pýtajú, ako môžem fungovať v boji, keď nemám v poriadku zrak. Vždy im hovorím, že súpera cítim. A keď ich zaujíma, či nevidím dvojmo, keď dostanem bombu, tak odpovedám, že mlátim toho uprostred,“ dodáva.

TV Pravda. Végh: Nebijeme sa v klietke ako psy. Sme športovci. Pozrite si zábery z filmu o šampiónovi MMA.
Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Karlos Vémola