Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Deák má konflikt so šéfom Oktagonu. Príde o majstrovský opasok?

Tomáš Deák patrí medzi najlepších bojovníkov na československej scéne MMA.

03.02.2020 12:26
DSC 4759 Foto:
Tomáš Deák s majstrovským opaskom organizácie Oktagon MMA.
debata (1)

Šampión ruskej štruktúry Fight Nights Global v septembri vybojoval majstrovský opasok vo federálnej organizácii Oktagon MMA, keď zdolal Čecha Filipa Maceka a ovládol bantamovú váhu.

Teraz však hrozí, že o titul príde. V čom je problém?

Šéfom Oktagonu vadí, že člen bratislavskej Octagon Fighting Academy súhlasil so zápasom v inej československej organizácii I Am Fighter (IAF). Na marcovom turnaji IAF 2 si zmeria sily s Francúzom Moktarom Benkacim.

Jeden z dvojice majiteľov a promotérov Oktagonu Ondřej Novotný (druhým je Pavol Neruda) na svojom youtobovom kanáli uviedol, že ak Deák nastúpi v konkurenčnej organizácii, príde o titul i opasok.

„Mal som zmluvu s Oktagonom na dva zápasy a tie som absolvoval. Takže oficiálne som voľný bojovník bez akejkoľvek zmluvy a povinnosti sa niekomu zodpovedať. Po zápase s Macekom som jasne povedal, že chcem ísť bojovať von a ak by mi v inej organizácii dovolili dať si zápas aj doma, tak veľmi rád budem obhajovať svoj titul. Na tom sa nič nemení,“ napísal na svojom instagrame Deák.

Slovenská hviezda MMA Tomáš Deák Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Tomáš Deák na tréningu.

Drsný odkaz Macekovi

Jeho cieľom je dostať sa do japonskej organizácie Rizin, ale s promotérmi z krajiny vychádzajúceho slnka sa zatiaľ nedohodol. V máji tak absolvuje duel v ruskom seriáli RCC, jeho súper zatiaľ ešte nie je známy.

„Pýtal som sa Pavla Nerudu, či by mi vedeli dať zápas vo februári alebo marci. Dostal som odpoveď, že by to bolo možné za šesť mesiacov. Prišla ponuka z IAF a aby som nesedel doma len tak bez zápasu, tak som ju akceptoval. Z Oktagonu som žiadnu ponuku neodmietol, pretože žiadna neprišla,“ vysvetlil Deák.

K MMA neodmysliteľne patria silné reči a provokácie. Macek, ktorého Deák v septembri zdolal na body, vyhlásil, že Slovák získal titul podvodom.

„Filip Macek, smerom k tebe nemá zmysel vyjadrovať sa, škoda slov. Podvod? Ty si celý podvod a tvoj wrestling je podvod. Po zápase si mi vyplakával, teraz tu trepeš nezmysly. Radšej sa prihlás na wrestling a nauč sa hádzať súperov na zem. Lebo toto je MMA a nie grappling, ty falošná líška. Zaslúžil by si si jednu výchovnú, ale už neverím, že by ti to pomohlo,“ odkázal Deák českému rivalovi.

TV Pravda: Tomáš Deák pred súbojom s Filipom Macekom nám ukázal nielen svoj tréning, ale aj taktiku, ktorá napokon v sobotu slávila úspech. Pozrite si video:
Video
1 debata chyba
Viac na túto tému: #MMA #Tomáš Deák #Oktagon #Filip Macek #RCC