Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Proti Chabibovi nikdy, šokuje Usman. Dôvod vás prekvapí

Bol by to súboj, na ktorý by boli zvedaví všetci fanúšikovia MMA.

29.01.2020 15:39
debata (1)
Kamaru Usman na oficiálnom vážení pred... Foto: SITA/AP, Chase Stevens
Usman UFC MMA Kamaru Usman na oficiálnom vážení pred titulovým zápasom na podujatí UFC 245.

Čo majú spoločné kráľ welteru Kamaru Usman a šampión ľahkej váhy Chabib Nurmadomedov? Obaja sú v UFC stále bez prehry. Usman sa hrdí bilanciou 11–0, Dagestanec to má zatiaľ 12–0.

To však nie je všetko. Obaja majú rovnakú zastupiteľskú agentúru (Dominance MMA) a vyznávajú islam. Prekážkou k usporiadaniu vzájomného súboja je najmä druhý spomenutý dôvod.

„Nikdy by som nešiel do klietky s Chabibom – je ako môj brat. Máme medzi sebou rešpekt. Nevedel by som nájsť v sebe motiváciu, aby som s ním bojoval. Neláka ma ani to, aby som získal jeho opasok,“ vyhlásil Usman.

VIDEO: Kamaru Usman vs. Colby Covington na podujatí UFC 245

Bude ďalším Masvidal?

Mnoho fanúšikov by si želalo aj jeho súboj s Israelom Adesanyom, ktorý je aktuálne jednotkou v strednej váhe. Podobne ako pri Nurmagomedovovi, aj tu jeden „problém“ – Usman i Adesanya majú korene v Nigérii.

„Rovnaké platí aj o Israelovi. Nechcem s ním bojovať. Je lepšie, ak máme v Nigérii dva majstrovské opasky od dvoch borcov, akoby ich mal v držaní len jeden. Israel je skvelý, je ako moja rodina,“ dodal Usman.

Momentálne sa zotavuje zo zranenia zápästia a čaká na ďalšieho súpera. Manažment UFC to však pri jeho hľadaní nebude mať ľahké.

Usman totiž zdolal kompletnú špičku welterovej váhy a aktuálne nemá vyzývateľa. Najhlasnejšie sa hovorí o Jorgem Masvidalovi.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #MMA #Chabib Nurmagomedov #Kamaru Usman