Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šanca umlčať závistlivca. Procházka sa vraj v USA stratí, na Bellator by nemal

Nový rok priniesol v športovej kariére Jiřího Procházku novú výzvu. A hneď najprestížnejšiu, akú môže zápasník MMA zažiť.

28.01.2020 13:41
debata

Česká hviezda podpísala po vypršaní zmluvy s japonským Rizinom kontrakt v slávnej organizácii UFC. V konkurencii elity sa pokúsi predĺžiť sériu desiatich triumfov.

Veľké šance mu však v novom pôsobisku nedáva Scott Coker, šéf konkurenčného Bellatoru. Aj táto organizácia, ktorú spája s Rizinom neobvyklá spolupráca, sa spomínala v súvislosti s prestupom Procházku.

„Úprimne, prajem mu veľa šťastia. Nemôžem na neho povedať nič zlé, je to dobrý zápasník. Ale naša poloťažká váha by bola preňho príliš náročná. Ak by k nám prestúpil, nemyslím si, že by sa presadil proti našim najlepším chlapcom. Napríklad Philovi Davisovi či Ryanovi Badersovi, ale aj iným,“ povedal Coker pre The Scrap.

„Zažil by tu veľmi ťažké časy. Je okej, ale tu v Amerike výraznú stopu nezanechá. Rokovaním som spravil len službu pre Rizin. Japonci sa nás spýtali: Mohli by ste sa s ním porozprávať? My sme však odpovedali: Nepotrebujeme ho. On však túžil ísť do UFC a verím, že zápasník by mal ísť vždy tam, kam ho to ťahá. Nechajme to tak,“ dodal rozhodnutiu rodáka z Hostěradíc.

Nova Sport pripomína, že šampión Belladoru Baders Procházku vyzval na súboj a jeho tím jednal s Bellatorom a inými organizáciami. „Tak trochu to vyzerá tak, že z prezidenta konkurenčnej ligy hovorí závisť, že Procházku sám nezískal do svojich radov,“ píše spomínaný zdroj.

debata chyba
Viac na túto tému: #UFC #Bellator #Jiří Procházka